În penultima etapă a campionatului ligii a II-a, seria a II-a la fotbal, formaţia bihoreană Luceafărul Felix a fost învinsă sâmbătă, în deplasare la Bistriţa, de echipa locală Gloria cu scorul de 4-1. Asta după ce la pauză s-a consemnat rezultat de egalitate, 1-1.

Cu un lot decimat de accidentări în compartimentul defensiv, antrenorul Leo Grozavu s-a văzut nevoit să improvizeze în apărare şi l-a trimis în teren ca titular pe tânărul Aniţoiu. Cu toate acestea, echipa oaspete a început mai bine jocul şi încă din debut a reuşit să marcheze punctând prin Ianc în minutul 3, când acesta l-a învins pe portarul gazdelor cu o lovitură de cap

După 22 de minute de joc, însă, echipa gazdă a reuşit să stabilească egalitatea tot printr-o lovitură de cap a lui Curtuiuş, acesta reluând de la 11 metri după ce o centrare venită de la Predescu.

Cu toate că atât Luceafărul prin Ianc, cât şi gazdele prin Predescu, au pus în pericol poarta adversă, până la pauză nu s-a mai marcat. Astfel că la vestiare jucătorii celor două formaţii au intrat cu scorul egal de 1-1.

În partea a doua însă, formaţia gazdă a ţinut cu tot dinadinsul să îşi ia adio de la suporteri printr-o victorie, având în vedere că evoluau ultima dată pe teren propriu în actuala ediţie de campionat. Acest lucru s-a reflectat din plin pe tabela de marcaj, graţie unui singur jucător, Curtuiuş.

Acelaşi jucător care a marcat şi în prima repriză a mai punctat de 3 ori pentru Gloria Bistriţa în minutele 60, 66 şi 71, ultima dată cu o execuţie superbă de la mijlocul terenului. Curtuiuş l-a surprins pe portarul Samoilă ieşit la 16 metri de poartă, iar mingea trimisă de el a lovit bara transversală şi apoi a intrat în poartă.

De precizat faptul că, la scorul de 1-1, formaţia oaspete a trecut pe lângă golul al doilea în minutul 59, însă atacantul Blănaru nu a reuşit să-l învingă pe portarul gazdelor.

În acest joc, tehnicianul Leo Grozavu a trimis în teren de la început următoarea structură: Samoilă - Aliţoiu, Mureşan, Letan, G. Bogdan (min 52 Lupuţ) - Ianc (min 82 Molnar), Bundea, Svarczopf, Neaga - Roşu, Blănaru.

În urma acestui rezultat, Luceafărul se menţine pe poziţia a şasea a clasamentului, cu 44 de puncte, în timp ce Gloria rămâne pe locul 2 cu 64 de puncte, la egalitate cu Poli Timişoara de pe primul loc, echipă ce nu a evoluat în această etapă, dar a câştigat la masa verde cu 2-0 partida care trebuia să o dispute în compania formaţiei Arieşul Turda.

În celelalte partide de sâmbătă, din etapa a 29-a a ligii a doua, CSM Râmnicu Vâlcea a învins FC Olt cu scorul de 2-0, Unirea Alba Iulia s-a impus la Bucureşti în faţa celor de la Juventus Colentina cu 2-1, UTA a câştigat la Deva în faţa Mureşului cu 3-0, acelaşi scor înregistrându-l pe teren propriu şi Chindia Târgovişte cu FC Maramureş Universitar Baia Mare. Ultima partidă a etapei este programată duminică la Piteşti între FC Argeş şi Gaz Metan Severin.

În ceea ce prieşte promovarea în liga 1, având în vedere că formaţia de pe prima poziţie, Poli Timişoara, nu a obţinut licenţa pentru primul eşalon, în şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, programată sâmbătă la prânz, s-a amânat luarea unei decizii până pe data de 1 iunie. Preşedintele Mircea Sandu agreează ideea ca în ediţia viitoare de campionat prima divizie să cuprindă doar 17 echipe, ca atare din seria a doua a ligii a doua să promoveze una singură.

(foto: timponline.ro)