Clubul de fotbal Luceafărul Oradea se pregăteşte pentru noul sezon competiţional. După ce cu prima echipă au reuşit promovarea în liga a II-a, oficialii clubului bihorean au trecut la amenajarea bazei sportive de la Sânmartin, acum aproape de finalizare.

Astfel, în această săptămână au fost montate 500 de scaune, iar în aceste zile se lucrează la cabinele pentru presă şi VIP-uri. Gazonul stadionului arată impecabil, fiind unul dintre cele mai bune din ţară. Sunt plantaţi şi stâlpii pentru pentru instalaţia de nocturnă, urmând a fi montate şi becurile.

Inaugurarea stadionului de la Sânmartin va avea loc sâmbătă dimineaţă, cu începere de la ora 10, când va avea loc şi un joc de fotbal între Luceafărul şi FCM Tg.Mureş, echipă la care a ajuns în această vară portarul Goia. Cu acest prilej se vor aniversa 10 ani de la înfiinţarea clubului Luceafărul.

În altă ordine de idei, clubul patronat de Gavrilă Ghilea a încheiat un parteneriat pe 10 ani cu Liceul cu Program Sportiv Bihorul, instituţie care va furniza clubului orădean marea majoritate a juniorilor necesari pentru înscrierea în eşalonul al doilea.

Pentru a activa în liga secundă un club are nevoie şi de echipe de copii şi juniori care să fie înscrise în cadrul Campionatului Naţional.

Pe de altă parte, oficialii clubului Luceafărul nu au încheiat încă lista de achiziţii. Mai este nevoie de încă doi jucători, un atacant şi un mijlocaş, după cum a declarat managerul sportiv Florin Fărcaş.

Între transferurile închieiate de Luceafărul în această vară se numărăr şi "repatrierile" lui Mihuţ, Lupuţ şi Zeno Bundea, jucători cu state vechi în ligile superioare din România şi care au semnat deja cu echipa orădeană proaspăt promovată în liga secundă.