Nou promovată în Liga a III-a, formaţia orădeană de fotbal Luceafărul a început foarte bine ediţia de campionat 2015-2016 din cel de-al treilea eşalon al ţării, câştigând cu scorul de 3-0 partida din prima etapă a Seriei a V-a.

Fotbaliştii de la Luceafărul au primit, la Stadionul Luceafărul din Sânmartin, replica harghitenilor de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, pe care i-au întrecut la un scor de neprezentare, după o partidă foarte reuşită.

Nici nu a început bine jocul şi bihorenii au marcat, în minutul 2, printr-o frumoasă lovitură de cap a lui Zsombor Lukacs, care l-a învins pe portarul harghitean de la 10 metri.

Până la pauză, acelaşi fost jucător al FC Bihorul, Zsombor Lukacs, a mai trecut pe lângă un gol, în minutul 22, când scăpat singur cu goalkeeper-ul Husar nu l-a putut învinge pe acesta, din 8 metri. De asemenea, Raymond Lukacs şi Balea s-au aflat şi ei în poziţii bune, dar nu au modificat tabela.

În repriza a doua, harghitenii au avut mai mult posesia, dată şi de intrarea pe teren a antrenorului-jucător Robert Ilyes, în vârstă de 41 de ani, fotbalist care a evoluat în prima ligă la FC Braşov şi Rapid. Totuşi, cei care au mai marcat au fost jucătorii gazdă, prin acelaşi Zsombor Lukacs, care a înscris în minutul 74, cu un şut din interiorul careului.

Nu au trecut decât două minute şi "jucătorul meciului", acelaşi Zsombor, i-a trimis o pasă cu călcâiul care l-a pus în poziţie excelentă pe Modan. Rămas singur cu portarul, acesta a marcat pentru 3-0.

La acest scor, oaspeţii au rămas fără replică, iar elevii antrenorului Zsolt Muzsnay şi-au conservat avantajul, astfel că rezultatul partidei a fost cel consemnat în minutul 76. Scorul aduce primele trei puncte pentru Luceafărul, dar şi prima poziţie a clasamentului, după prima etapă.


Luceafărul Oradea – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 3-0 (1-0)

Au marcat: Zs. Lukacs (min. 2 şi 74) şi Modan (min. 76)

Luceafărul: Goia – Fl. Drăgan, M. Popa, Ciuciu, Jude – Balea, Ţegle, Chiş (min. 59 G. Ghilea), Zs. Lukacs (min. 86 Teşedan) – Cr. Cigan (min. 46 Modan), R. Lukacs (min. 67 Balla). Antrenor: Zsolt Muzsnay

AFK Csikszereda: Husar – Szekely, Gâlia, Szollosi, Majzik (min. 90 Pal), Csuros, Tanko (min. 56 R. Ilyes), Kovacs, Teut, Czimbalmos, Oct. Moldovan (min. 90 Antal). Antrenor: Robert Ilyes

Au arbitrat: Cristian Codrea – Ştefan Lar şi Gheorghe Tarba (toţi din Baia Mare)

În etapa următoare, Luceafărul Oradea va evolua la Cluj, pe terenul celor de la Sănătatea.