Componenţii echipei de fotbal Luceafărul Oradea s-au reunit marţi la noua bază sportivă de la Sânmartin, în vederea începerii pregătirilor pentru noul sezon competiţional, care-i va regăsi de această dată pe cea de-a doua scenă fotbalistică a ţării.

La primul antrenament din noul sezon au fost prezenţi nu mai puţin decât 37 de jucători. Pe lângă cei din vechiul lot, au mai participat şi jucătorii veniţi în probe. Aceştia sunt: fundaşii Miculescu (ACU Arad), Lupuţ (Arieşul Turda) şi Mureşan (liber de contract), mijlocaşii Adam Achim (CSC Sânmartin), Petrescu (ACU Arad) şi Pocian (Arieşul Turda), precum şi atacantul Negru, de la Gloria Arad.

La capitolul plecări, deşi nu e sigur, portarul Goia este foarte aproape de prim-divizionara FCM Tg. Mureş, cu care se pregăteşte deja şi unde este foarte posibil să rămână.

Noutăţi apar şi în ceea ce priveşte staff-ul tehnic. Fostul antrenor, Florin Fărcaş, a fost numit director sportiv, antrenori urmând a fi doi, deocamdată fiind cunoscut doar numele lui Călin Moldovan.

Săptămâna aceasta jucătorii echipei Luceafărul se vor pregăti pe plan local, la baza de la Sânmartin, timp în care vor efectua şi vizitele medicale (miercuri şi joi), iar sâmbătă se va stabili întreg staff-ul tehnic, care, la rându-i, va hotărî lotul lărgit ce urmează să intre de luni în cantonament la Băile Felix. În acest stagiu de pregătire, axat mai mult pe latura fizică jucătorii de la Luceafărul vor rămâne timp de 10 zile, după care vor începe seria jocurilor amicale.

Printre echipele pe care Luceafărul le va întâlni în această vară se numără formaţii de Liga I, FCM Tg. Mureş, de Liga a II-a, Arieşul Turda, şi Liga a III-a, FC Zalău, Bihorul Beiuş, Gloria Arad şi Olimpia Satu Mare.

După cum se ştie, clubul Luceafărul Oradea a primit licenţa de liga secundă şi nu se află în pericol pentru a activa în eşalonul în care şi-a câştigat pe teren dreptul.

Cei de la Luceafărul vor beneficia, începând cu acest sezon, şi de o nouă bază sportivă, la Sânmartin, unde se doreşte a se juca şi în nocturnă.