Deşi dorea să obţină toate cele trei puncte puse în joc în etapa a 16-a, prima a returului Ligii a III-a, formaţia Luceafărul Oradea s-a întors de la Arad, de pe terenul echipei locale Gloria CTP, doar cu un rezultat de egalitate, scor 0-0. Meciul s-a disputat pe teren sintetic şi a avut două reprize diametral diferite, cu primul mitan aparţinând elevilor lui Dacian Nastai, iar cel de-al doilea gazdelor. Orădenii au avut chiar două ocazii clare şi o bară, dar, din păcate, fără folos pe tabela de marcaj.

De la început, antrenorul Nastai a trimis în teren următoarea formulă: Goia - Letan, Indrieş, Magda, Muntean - Ov. Ghilea, Schwarchopff, Ianc, Codoban - Ember şi Lupaşcu. Au mai fost introduşi pe parcurs: Roşu, Paina, Andor şi Ţârlea.

"A fost primul meci din retur. Aşa se mai întâmplă la început, şi la echipele mari să mai clacheze. Acest rezultat de egalitate poate fi pus şi pe seama faptului că noi am avut 4-5 jucători noi şi, de asemenea, pe faptul că am evoluat pe suprafaţă sintetică, echipa gazdă fiind avantajată din acest punct de vedere, fiindcă este obişnuită cu acest teren, pe acesta se pregăteşte, pe acesta joacă...", a declarat antrenorul secund al orădenilor, Vig Zoltan.

Din păcate, şi cealaltă echipă bihoreană din competiţie, CF Bihorul Beiuş, a obţinut un rezultat negativ, deşi a evoluat pe teren propriu, fiind învinsă de FC Hunedoara, cu scorul de 3-0 (1-0). Echipa hunedoreană, cu toate că nu are drept de promovare, s-a apropiat astfel la trei puncte de lidera Luceafărul.

În runda viitoare, echipa orădeană va evolua pe teren propriu în compania unei formaţii din partea inferioară a clasamentului, CSM Şcolar Reşiţa, şi are mari şanse să se reabiliteze.

Dintre celelalte jocuri de debut din Seria a V-a a returului Ligii a III-a s-a mai remarcat înfrângerea echipei Autocatania la Timişoara, formaţia din Caransebeş fiind ocupanta poziţiei a III-a a clasamentului, lucru care, până la urmă, avantajează trupa orădeană Luceafărul.


Rezultatele şi marcatorii etapei a XVI-a din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal:

Gloria Arad - Luceafărul Oradea 0-0
Bihorul Beiuş - FC Hunedoara 0-3
Trăşcan (1), P. Păcurar (60), M. Ilie (74)
FC Timişoara II - Autocatania 2-0
Fuchs (23), Zăgrean (69)
Naţional Sebiş - Mama Mia Becicherecu Mic 2-0
Ivancea (48), R. Lung (80)
Unirea Sânnicolau Mare - CS Termo Drobeta Turnu Severin 3-0
CSM Şcolar Reşiţa şi ACS Recaş stau.
Termo s-a retras în iarnă şi va pierde meciurile din retur la masa verde.


Clasament:

1. Luceafărul Oradea 33 p
2. FC Hunedoara 30 p
3. CS Naţional Sebiş 23 p
4. Autocatania Caransebeş 22 p
5. ACS Recaş 21 p
6. Unirea Sânnicolau Mare 21 p
7. CFR Simeria 20 p

8. CS Termo Drobeta Turnu Severin 19 p
9. Gloria Arad 16 p
10. FC Timişoara II 16 p
11. Millenium Giarmata 15 p
12. CSM Şcolar Reşiţa 13 p
13. CF Bihorul Beiuş 8 p
14. Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 6 p