Formația de fotbal Luceafărul Oradea vrea să arate încă de la început că și în acest sezon are gânduri serioase, cu toate că evoluează acum într-un eșalon superior, în Liga a III-a. Sâmbătă, în cadrul etapei a II-a din Seria a V-a a celui de-al treilea eșalon echipa s-a impus, chiar dacă a evoluat în deplasare.

Elevii antrenorului Zsolt Muzsnay au făcut deplasarea la Cluj Napoca, unde au servit replica gazdelor de la Sănătatea Servicii Publice. Și precum s-a întâmplat și în prima etapă, atunci când a evoluat acasă, Luceafărul a marcat de trei ori. De data aceasta a primit și un gol, astfel că a câștigat cu scorul de 3-1 și s-a instalat deja în fruntea clasamentului.

Eroul meciului de la Cluj a fost tocmai cel mai tânăr dintre jucătorii trimiși pe teren, Paul Chiş-Toie, cel care recent abia a împlinit 16 ani, dar care în această confruntare a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor de două ori.

Prima reușită a partidei și a lui Chiș-Toie s-a produs în minutul 15, când un alt junior orădean, Ţegle a driblat doi jucători, i-a pasat lui Chiş-Toie, iar acesta după un dribling scurt a şutat plasat la colţul lung și a deschis scorul.

La pauză s-a intrat cu scorul de 1-0 pentru Luceafărul, numai că după reluare, la doar trei minute, clujenii au reușit să restabilească egalitatea, printr-un gol marcat de Lupu.

Orădenii au preluat din nou conducerea însă, după ce Balea înscris direct dintr-o lovitură liberă, executată de la 30 de metri. Același tânăr jucător al Luceafărului, Chiș-Toie a stabilit scorul final, care după un presing a recuperat un balon de la un adversar și apoi a șutat învingându-l pe portarul gazdelor.

De remarcat faptul că echipa bihoreană a început meciul timorat, dar după ce a reușit să înscrie în minutul 15 a prins tot mai mult curaj, iar apoi tactic a stăpânit jocul. De asemenea, juniorii trimiși în teren la acest meci de antrenorul Muzsnay au fost printre cei mai buni.

În partida de la Cluj, Muzsnay a lucrat cu echipa Goia – Tătar (min. 87 Teşedan), Ciuciu, M. Popa, Jude – Balea, Ţegle, G. Ghilea, P. Chiş-Toie (min. 84 P. Mihuţa) – Zs. Lukacs (min. 61 Balla), Cr. Cigan (min. 46 Modan).

Citeşte pe această temă şi articolul "Înfrânţi cu 2-1: FC Bihor a trecut pe lângă un rezultat bun la Satu Mare"