Dacă FC Bihor nu ştie încă sigur unde va juca în ediţia următoare de campionat, în schimb cea de-a doua echipă a Oradiei, Luceafărul, ştie sigur că, începând cu luna august, va evolua la matineul Ligii a II-a.

Echipa şi-a fixat reluarea pregătirilor pentru data de 5 iulie, urmând să treacă şi la un serios proces de întărire, prin aducerea a mai multor jucători, după cum ne-a declarat însuşi patronul, prefectul Gavrilă Ghilea.

Concret, la propunerea antrenorului Florin Fărcaş, conducerea clubului Luceafărul intenţionează să transfere în această vară 7 sau 8 jucători cu experienţă, dintre care cel puţin jumătate sunt bihoreni. "Ştiu ce dificil este în liga a II-a şi fără o întărire masivă nu mă înham la drum", a declarat tehnicianului Fărcaş. Dar şi staff-ul tehnic s-ar putea să se lărgească.

De plecat, deocamdată se ştie de portarul Goia, care este foarte aproape de un transfer la prim-divizionara FCM Tg Mureş. Conducerea clubului afirmă însă că acest lucru nu va afecta performanţa echipei, de vreme ce are la dispoziţie alţi trei portari de certă valoare, pe Miron, Sălăgean şi Ghilea, iar încă unul e pe drum.

Conducerea clubului nu a dorit să dezvăluie deocamdată numele celor cu care se află în tratative pentru transfer, dar în total lotul celor de la Luceafărul va cuprinde în ediţia viitoare de campionat 24 de jucători.

Cert este că la reunirea echipei, programată pentru data de 5 iulie, vor fi 10-12 jucători noi, dintre care doar 7 sau 8 vor fi aleşi.

Luceafărul Oradea îşi va disputa jocurile de pe teren propriu din Liga a II-a la baza proprie, din Sânmartin, o bază sportivă cochetă, care este foarte aproape de finalizare.