La capătul unui joc bun, controlat şi dominat de bihoreni, formaţia Luceafărul Felix a reuşit să se impună şi să obţină o victorie foarte importantă, sâmbătă, în etapa a XX-a a Ligii a II-a, Seria a II-a la fotbal.

Jucătorii bihoreni au evoluat la Râmnicu Vâlcea, în faţa echipei locale, CSM, care venea după o victorie repurtată miercuri la Baia Mare, pe terenul grupării FC Maramureş.

Partida a fost abordată foarte bine de elevii antrenorului Leo Grozavu, care în prima repriză au controlat jocul, ratând o ocazie mare în minutul 35, prin Mihuţ, care, singur din 10 metri cu portarul Tufişi, nu a reuşit să-l învingă pe acesta În minutul 43 Luceafărul a reuşit să înscrie totuşi prin Roşu, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

După pauză atacurile oaspeţilor s-au intensificat şi în minutul 48, Codoban a reluat din marginea careului mic, dar portarul vâlcenilor, Tufişi a scos din nou, senzaţional.

Peste 9 minute însă, a venit şi golul. Căpitanul echipei Luceafărul, Zeno Bundea, a executat o lovitură liberară de la 20 metri, Tufişi a respins în faţă, iar Roşu a profitat şi a împins mingea cu capul în plasă.

Apoi, tot bihorenii au atacat mai mult, astfel că, în minutul 70 Tufişi a gafat şi i-a pus mingea pe tavă lui Moldovan, dar portarul vâlcean şi-a răscumpărat apoi greşeala, blocându-l pe atacantul oaspeţilor. Cinci minute mai târziu, în minutul 75, T. Moldovan a umilit doi fundaşi vâlceni, a lobat peste Tufişi, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă.

Până la final nu s-a mai înscris, dar nici nu s-au mai consemnat ocazii periculoase. Astfel elevii antrenorului Grozavu au reuşit să-şi adjudece toate cele trei puncte puse în joc, îndeplinindu-şi pe deplin obiectivul propus.

În partida din Zăvoi, la care au asistat circa 500 de spectatori, pentru Luceafărul Felix au evoluat: Samoilă - Mihuţ, Pocian, Achim, Lupuţ - Mureşan, Bundea - cpt. (min. 78 Fl. Neaga), Muntean, Codoban (min. 70 Ianc) - Roşu (min. 85 Konyeha) şi T. Moldovan.

Pentru antrenorul gazdelor, Marius Mitu, jocul cu Luceafărul a fost însă ultimul pe banca tehnică a vâlcenilor, locul său urmând a fi luat de Alin Artimon. Cei 500 de spectatori l-au aplaudat pe Alin Artimon, aflat în tribună, care a semnat vineri seară contractul şi după meci a fost instalat antrenor principal.

Prin acest succes, Luceafărul a urcat, cel puţin temporar în clasament, până pe locul 7, cu 30 de puncte.

Sâmbătă au mai fost programate doar două jocuri în seria vestică a eşalonului secund, la Bucureşti şi Piatra Olt, unde s-a înscris doar un singur gol, de către jucătorii echipei Juventus Colentina.

Duminică şi luni vor avea loc şi restul disputelor din etapă, printre care şi meciul de la Oradea, dintre FC Bihor şi FC Maramureş, cu începere de la ora 17.


Etapa a XX-a din Liga a II-a, Seria a II-a:

Sâmbătă, ora 11:

Juventus Bucureşti - Mureşul Deva 1-0
CSM Râmnicu Vâlcea - Luceafărul Oradea 0-1
FC Olt - Gaz Metan Severin 0-0
Arieşul Turda - Chindia Târgovişte 0-3 (la masa verde)

Duminică:

Ora 11: ALRO Slatina - FC UTA Arad
Ora 15: FC Timişoara - Unirea Alba Iulia

Luni:
Ora 15: Gloria Bistriţa - FC Argeş Piteşti
Ora 17: FC Bihor Oradea - FC Maramureş Universitar Baia Mare


Clasament:

1. Gloria Bistriţa 44 p
2. FC Timişoara 44 p
3. Gaz Metan Severin 33 p
4. FC UTA Arad 31 p
5. FC Argeş Piteşti 31 p
6. Chindia Târgovişte 29 p
7. Luceafărul Oradea 30p
8. ALRO Slatina 28 p
9. Unirea Alba Iulia 27 p
10. FC Bihor Oradea 23 p
11. FC Maramureş Universitar Baia Mare 22 p
12. CSM Râmnicu Vâlcea 19 p
13. FC Olt 17 p
14. Juventus Bucureşti 17 p
15. Mureşul Deva 16 p
16. Arieşul Turda 11 p