Într-un comunicat transmis presei vineri, deputatul Lucia Varga afirmă că PNL salută decizia Curţii Constituţionale "de a vota în favoarea contestaţiei depuse de PNL şi de a declara neconstituţionale prevederile referitoare la reducerea pensiilor".

"Este o decizie corectă, care dovedeşte încă o dată incompetenţa Guvernului Boc şi constituie o oază de normalitate într-un cadru instituţional din ce în ce mai aservit actualei guvernări. Decizia de astăzi (n.r. vineri) este o declaraţie de faliment a guvernării Băsescu - Boc - Udrea", se arată în comunicat.

Varga subliniază că PNL a atras atenţia că tăierile de pensii şi salarii nu rezolvă criza economică şi că încalcă drepturile şi libertăţile românilor, dar "din incompetenţă şi ticăloşie", actuala guvernare a ignorat apelurile PNL. "Am pierdut lupta în Parlament, dar am câştigat bătălia în justiţie", a declarat deputatul PNL.

Pe de altă parte, Lucia Varga cataloghează drept "o nedreptate" "reducerea cu 25 % a salarilor medicilor, profesorilor, poliţiştilor şi militarilor" şi avertizează totodată Guvernul Boc "să nu încerce să se atingă de taxe şi impozite, care ar putea consemna falimentul economic al României, prin distrugerea completă a mediului privat".