"Prin noi înşine", nu pe liste

"Îl voi susţine şi îl voi vota pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte, dar mă opun votului pe liste pentru alegerea conducerii PNL. Iniţial, am fost de acord cu ideea de liste, dar m-am gândit mai bine şi am ajuns la concluzia că asemenea mod de a alege conducerea partidului ar contraveni însăşi ideii de liberalism, ar anula deviza liberală "Prin noi înşine" ", a spus deputatul Lucia Varga în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate vineri.

Fost secretar de stat la Ministerul Mediului în Cabinetul Tăriceanu, parlamentarul bihorean a adăugat că "la Delegaţia Permanentă în cadrul căreia se va discuta propunerea de modificare a statutului partidului (n.r. - în sensul statuării candidaturilor pe liste) mă voi opune acestei idei".

Întrebată de ce îl va susţine pe Antonescu, în condiţiile în care actualul preşedinte al PNL este promotorul candidaturilor "pe echipe", deputata a spus: "Pe Crin Antonescu îl susţin pentru că a dovedit că vrea să facă o politică de bun-simţ şi pentru că a demonstrat că este o bună locomotivă pentru partid, dar nu pot uita că eu, ca dealtfel şi el, am promovat în politică prin forţe proprii, adică "prin noi înşine" ".

Atenţie, Bolojan!

Întrebată de jurnalişti pe cine va susţine la alegerile din organizaţia municipală Oradea a PNL, pe care a condus-o până anul trecut, când s-a retras în favoarea primarului Ilie Bolojan, deputatul Lucia Varga a declarat, cu tâlc: "Eu îi mai acord o dată încrederea domnului Bolojan".

La insistenţele ziariştilor, care au sesizat nuanţa din spusele sale, Lucia Varga a precizat că îl va vota pe primarul Ilie Bolojan, dar îi şi semnalizează unele derapaje, pe care s-a ferit să le numească. "Îi mai acord o dată încrederea, dar consider că ar trebui să aibă un Birou Politic care să îi reprezinte cu adevărat pe membrii şi simpatizanţii PNL", a spus Lucia Varga, făcând aluzie, probabil, la viceprimarul Gheorghe Carp, care a venit în 2008 de la PDL şi care îşi doreşte o funcţie de vicepreşedinte în PNL. "Iar acest Birou trebuie să-i şi atragă atenţia domnului Bolojan atunci când lucrurile nu merg bine", a completat deputatul liberal.

Întrebată care sunt greşelile comise de Bolojan, Varga a refuzat să dea un răspuns direct, mărginindu-se să exemplifice prin carenţele de comunicare ale primarului Oradiei. "Domnul Bolojan face multe lucruri bune şi multe lucruri obligatorii, dar care nu sunt deloc populare, numai că nu comunică. Dacă ar comunica mai eficient, în primul rând cu membrii PNL, lucrurile ar merge mai bine inclusiv pentru domnia sa", a spus deputatul, menţionând că în organizaţie sunt mulţi alţi colegi care gândesc la fel în această privinţă.

Lucia Varga a precizat că nu va candida la alegerile din organizaţia municipală, respectându-şi decizia de a se ocupa numai de activitatea din colegiul în care a fost aleasă ca deputat: "Am anunţat acest lucru şi mă ţin de cuvânt".

De asemenea, întrebată pe cine va susţine la şefia organizaţiei judeţene a partidului, Lucia Varga a evitat să dea o declaraţie pentru actualul preşedinte Cornel Popa. "Ştiu că îşi va depune candidatura domnul Cornel Popa, dar să vedem dacă va mai candida şi altcineva", a spus deputata, care în acest fel a dat un semn destul de clar că în PNL Bihor membrii nu sunt chiar "încolonaţi" necondiţionat în spatele liderilor.