Deputatul PNL Lucia Varga a transmis joi o scrisoare deschisă parlamentarilor bihoreni din partidele aflate la guvernare, Akos Derzsi, Petru Lakatos, Stefan Seremi, Pető Csilla-Mária, Octavian Bot, Merka Adrian Miroslav, Zoltan Attila Cseke, Petru Filip, prin care le atrage atenţia asupra faptului că votul care se va da asupra moţiuniide cenzură nu mai este un vot politic, ci unul care va afecta majoritatea cetaţenilor judeţului Bihor.

„Îi îndemn pe colegii mei bihoreni să se gândească în primul rând la cei care le-au dat votul pentru a fi prezenţi în Parlament. Acest vot dat moţiunii de cenzură trebuie să fie măsura conştiinţei pe care o au, el nu trebuie să fie dovada obedienţei faţa de partid şi faţa de conducătorul acestei guvernari care doreşte cu orice preţ să facă experimente economice pe spinarea cetaţenilor acestei ţări", a declarat Lucia Varga.

"Trebuie să fim conştienţi de faptul că pe umerii noştri apasă o mare responsabilitate: cea a deciziei pentru viitorul oamenilor, pentru felul în care îşi vor trăi viaţa de acum înainte, pentru felul în care îşi vor putea creşte copiii şi îngriji bătrânii din fiecare familie. Ne este interzis să îi condamnăm la o viaţă mizeră şi să-i lăsăm fără sprijin în aceste momente grele", se spune în scrisoarea liberalei.

Varga le cere colegilor de la celalale partide să voteze moţiunea şi să nu gireze "măsurile nedrepte ale Guvernului Boc", căci "numai în acest fel veţi dovedi că v-aţi făcut datoria faţă de locuitorii acestui judeţ şi că meritaţi încrederea celor care v-au dat voturile".

Pe de altă parte, Varga spune că PNL va vota moţiunea cu bilele la vedere şi îi va sprijini pe pensionari în eforturile de recuperare în instanţă a drepturilor care le vor fi luate, dacă legile de austeritate vor fi aprobate. „Jurisprudenţa europeană spune clar prin deciziile CEDO că asimilează dreptul la pensie cu dreptul de proprietate, iar în Romania dreptul de propietate este garantat de constituţie", precizează Lucia Varga.