Într-o conferinţă de presă ce a avut loc vineri, deputatul PNL de Bihor Lucia Varga a vorbit şi despre revenirea fostului pedelist Octavian Bot în rândurile liberalilor. "Domnul deputat a venit în PNL pentru că nu a considerat că PD este un partid de dreapta. Îi puteţi reproşa orice domnului Bot, dar că nu a mers numai în partide de dreapta nu", a declarat Varga.

Deputatul a spus că nu poate să-i ureze lui Bot decât "bun venit" şi să aibă o atitudine constructivă. "Cred că din omul politic incisiv s-a transformat într-un om de construcţie", a spus Varga.

Întrebată dacă la fel de deschis i-ar primi în partid şi pe Petru Filip sau pe Ştefan Seremi, Varga a răspuns afirmativ. "Da, dacă ar considera că PD nu e un partid de dreapta", a precizat deputatul. Despre cât de uşor este pentru liberali să şteargă cu buretele toate vorbele urâte zise de Bot în campania electorală, când era membru PDL, despre PNL, Varga a zis că mai importantă este înlăturarea puterii care pune în pericol democraţia din România.

Tot vineri, Lucia Varga a enumerat motivele pentru care e convinsă că PDL va pierde următoarele alegeri parlamentare din 2012. "Pentru că e un partid populist şi impostor, pentru că Guvernul Boc a fost distructiv, pentru că nu e nici de stânga, nu e nici de dreapta, iar minciuna şi furtul din bani publici sunt singura ideologie a partidului", a spus Varga.

Mai multe femei în politică

Totodată, deputatul a încurajat implicarea femeilor în politica din România, arătând şi nişte date statistice. În Camera Deputaţilor, femeile, 38 la număr, reprezintă 11,38%, în timp ce media statelor europene este de 24%, iar cea a Parlamentului European de 31%. "Bihorul e mai aproape de media Parlamentului European, cu un procent de 30%, deoarece sunt trei femei deputat", a precizat Varga. În Senat, doar 8 din cei 137 de senatori sunt femei.

România are un singur preşedinte de Consiliu Judeţean femeie din cei 42, în Mureş, iar din cei 1835 de consilieri judeţeni români, 213 sunt femei. În Bihor, din cei 41 de consilieri judeţeni, doar 2 sunt femei.

La nivelul primăriilor, România are 114 femei primari, din care patru sunt în Bihor. Din cei 40.083 de consilieri locali, 11,5% sunt femei. Bihorul are 114 consilieri locali femei, din totalul de 1267.

"Constat această deficienţă de reprezentare a femeilor. E momentul în care femeile trebuie să se implice mai mult în politică, pentru că cele care au făcut-o, au dat dovadă că se pricep", a spus Varga.