Lucia Varga a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul de reorganizare al PDL a fost conceput şi adus în atenţia opiniei publice doar pentru a discredita reorganizarea propusă de USL. Deputatul a apreciat că Guvernul nu pierde bani din cauza judeţelor actuale, ci din cauza corupţiei şi a propriei incompetenţe.

Corupţia e de vină

"Sunt convinsă că Traian Băsescu a vrut să compromită un proiect foarte bun, cel al USL-ului. Noi am venit prima dată cu un proiect de reorganizare, iar Traian Băsescu a aruncat ulterior această petardă. Prin reorganizarea concepută de noi vizam, în principal, descentralizarea. Doream să transferăm atribuţiile şi resursele de la nivel central la nivelul regiunilor pentru ca Bucureştiul să nu mai profite de pe urma resurselor noastre", a declarat Varga.

Parlamentarul consideră că motivele invocate de democrat liberali cu privire la reorganizare nu stau în picioare. "Este adevărat că am putea pierde fonduri europene, dar nu din cauza actualei structuri organizatorice ci datorită incompetenţei şi corupţiei actualului Guvern. Există un raport al Comisiei Europene cu privire la Guvern în care sunt precizate motivele pentru care nu sunt atrase fondurile europene. Uniunea Europeană explică foarte clar că este vorba de corupţie şi de împărţirea banilor europeni pe criterii politice. Voi cere Guvernului să pună la dispoziţia opiniei publice acest raport şi să ne explice cum vor să rezolve aceste probleme", a declarat Varga.

Campanie împotriva reorganizării

Dacă joi senatorul Cornel Popa anunţa că se va consulta cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu privire la posibilitatea organizării unui referendum, vineri Lucia Varga a declarat că Radu Ţîrle caută deja o modalitate legală prin care să îl organizeze.

"Chiar dacă Traian Băsescu a spus că nu este de acord cu organizarea unui referendum pe această temă, noi am decis să îl facem în judeţul Bihor. Îi vom întreba pe bihoreni dacă sunt de acord ca Traian Băsescu să le desfiinţeze judeţul. Am vorbit deja cu Radu Ţîrle, care ne-a promis că va căuta o posibilitate tehnică de a realiza referendumul, iar săptămâna viitoare vom face o şedinţă extraordinară în care vom stabili data la care îl vom face", a declarat Varga.

Deputatul susţine că se va porni şi o campanie la nivelul judeţului prin care îi va informa pe bihoreni cu privire la adevăratele costuri pe care le implică reorganizarea în varianta PDL.