Printr-un comunicat de presă remis miercuri, deputatul PNL de Bihor Lucia Varga a anunţat că a transmis o interpelare către ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, căruia îi cere să transforme Centrul de Sănătate Bratca într-o secţie a spitalului din Aleşd, nu în cămin de bătrâni. Motivul pentru care Varga cere acest lucru este, potrivit comunicatului, de a nu priva locuitorii satelor montane din zona Bratca de servicii medicale, dat fiind că cea mai apropiată unitate spitalicească este la Aleşd.

"Fără a diminua importanţa căminelor pentru bătrâni, afirm aici că unitatea sanitară din Bratca nu trebuie închisă! Nu după sumele importante de bani care au fost investite în această unitate ori după numărul important de cetăţeni pe care îi deserveşte. Românii chiar au dreptul la sănătate şi la un acces uşor la servicii medicale", se arată în comunicatul de presă.

Deputatul îl întreabă pe ministrul Sănătăţii cum ar trebui să se trateze cetăţenii din zona Bratca. "Vor putea ei să aştepte până când guvernul Boc va suplimenta numărul de unităţi SMURD care să îi poată transporta de urgenţă la o altă unitate medicală? Cum se vor deplasa acei cetăţeni, bolnavi cronici, săptămânal, câteva zeci de kilometri pentru a primi îngrijiri medicale. Şi pe banii cui?", întreabă Varga.

Parlamentarul solicită Guvernului Boc şi Ministerului Sănătăţii să facă publice criteriile care au stat la baza identificării unităţilor sanitare care se vor reorganiza ori închide.