Deputatul liberal Lucia Varga a amendat vineri, într-o conferinţă de presă, pretenţiile colegului ei din USL, PSD-istul Ioan Mang, care susţine că cele două partide ar trebui să fie egale în interiorul alianţei, dar că "egalitatea" clamată de acesta este mai puţin importantă decât preferinţele electoratului, care în Bihor ar fi în mai mare măsură de partea PNL decât a PSD.

Joi, la reuniunea Consiliului Judeţean al PSD, Ioan Mang afirmase că, întrucât PSD este singurul partid care a avut creştere constantă în sondaje, partidul său ar trebui să fie egalul liberalilor. De asemenea, preşedintele PSD Bihor a mai declarat că, de vreme ce la Primăria Oradea va candida din partea USL liberalul Ilie Bolojan, el ar trebui să candideze pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean, astfel încât să existe un "echilibru" între PNL şi PSD.

"Domnul Mang poate spune orice. Am făcut sondaje pentru a afla cine merită să candideze şi unde, nu ne vom impune oamenii fără a ţine cont de ele. Vom fi parteneri egali cu colegii din PSD, dar vom ţine întotdeauna cont de preferinţele electoratului", a punctat Lucia Varga, arătând în acest fel că preferinţele electoratului înclină balanţa tot în favoarea unui candidat liberal şi la şefia Consiliului Judeţean.

Varga a spus că preferă echitatea în locul egalităţii, deoarece "echitatea presupune o doză mai mare de dreptate", astfel că, indiferent de declaraţiile care se fac în interiorul USL Bihor, nu ele contează, ci rezultate sondajelor.