Ce este voluntariatul, de ce ar trebui să facem voluntariat şi cum se face voluntariatul. Orădenii care au mers vineri seară la Balul de Caritate organizat de Era Shopping Park au aflat toate aceste răspunsuri de la vedeta TV Lucian Mândruţă, invitatul special al complexului comercial la eveniment.

Balul de Caritate a fost organizat de Era şi Fundaţia pentru Comunitate Oradea, cu scopul de a strânge bani pentru un băieţel orădean de 4 ani, bolnav de tetrapareză spastică, dar a cărui părinţi nu au bani pentru operaţie, şi pentru o familie tot din Oradea, care de 16 ani locuieşte într-o baracă, în condiţii inumane.

La eveniment au răspuns invitaţiei organizatorilor mai mulţi oameni de afaceri din oraş, medici (inclusiv directoarea Spitalului Judeţean, Carmen Pantiş) şi alte personalităţi publice, care au făcut donaţii, fiecare cum a dorit şi cum şi-a permis.

De asemenea, ei au putut să achiziţioneze diferite obiecte decorative de Paşti, realizate de mai mulţi copiii care suferă de Sindromul Down, plătind pentru ele fiecare cât a considerat că merită.

Potrivit organizatorilor, balul şi-a atins scopul şi a reuşit să adune nişte sume de bani care să facă viaţa celor două familii mai uşoară.