Jurnalistul Lucian Mîndruţă a adus, vineri, la Oradea emisiunea "Vorbeşte România", în cadrul unui turneu prin ţară. Ea a fost transmisă live la Digi FM şi pe Facebook de la o terasă din Piaţa Unirii (pe burtieră a apărut eronat "centrul civic")

"Sunt în direct din centru din Oradea, un loc absolut minunat: fântâni arteziene în spatele meu, statuia lui Ferdinand I Întregitorul. Aici, pentru prima oară, mi-am găsit loc la o terasă, care e goală acum, că sunt 35 de grade în Oradea", a spus Mîndruţă în debutul emisiunii, adăugând apoi că în centru s-a inaugurat recent şi "o parcare subterană wow". 

Apoi, gazda le-a spus ascultătorilor despre câteva din realizările oraşului din fonduri europene. "Oamenii au pus o mulţime de bani aici în Oradea, au pus bani din fonduri europene. S-au adus mulţi bani aşa, şi s-au adus pentru că oamenii de aici au ştiut cum să scrie proiectele astfel încât oraşul să beneficieze, nu doar să tocăm nişte bani care nu se văd în comunitate", a continuat Mîndruţă, invitându-i pe ascultători să sune din toate colţurile ţării şi să spună ce ar vrea să se facă în oraşul lor pe bani europeni, iar pe orădeni chiar să meargă în Piaţa Unirii pentru a discuta faţă în faţă pe această temă. 

Mulţi orădeni au sunat pentru a se arăta mândri de progresul oraşului lor, lăudându-l totodată pe primarul Ilie Bolojan. De asemenea, au fost ascultători din ţară, din oraşe ca Ploieşti şi Braşov, care au sunat la DigiFM pentru a spune că Oradea este "un oraş impecabil" şi "superb". 

Totodată, între cei care au intrat în direct s-au numărat şi câţiva locuitori din comune bihorene nemulţumiţi că primarii lor nu accesează destule fonduri europene.

Vezi mai jos emisiunea!