Lucian Silaghi este noul director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional. Silaghi a fost numit printr-un ordin al ministrului Culturii Kelemen Hunor, dat pe 16 august, după ce cu câteva săptămâni înainte susţinuse un concurs pentru post la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici din Bucureşti. Actualul director a fost singurul concurent pe post.

Funcţia a rămas vacantă în primăvară, după ce fostul manager Sarkadi Zsolt a fost numit - prin transfer şi nu prin concurs - în funcţia de director la Direcţia de Administraţie Publică Locală din cadrul Consiliului Judeţean.

Lucian Silaghi a fost demis din funcţia de director al Teatrului de Stat la sfârşitul lunii martie, cu două luni înainte să-i expire contractul încheiat în 2006, după ce obţinuse nota 3,13 la o evaluare a unei comisii a Consiliului Judeţean.

Silaghi, care este membru PDL, a contestat public atât rezultatul cât şi comisia care l-a evaluat, spunând că a fost "executat" din cauza apartenenţei sale politice.