În 32 de unităţi de învăţământ e şantier. Administraţia Imobiliară Oradea a comandat lucrări de reparaţii capitale la 11 şcoli şi grădiniţe din municipiu, în valoare totală de peste 2,5 milioane lei, dar şi lucrări de reparaţii curente, în cuantum de peste 1,6 milioane lei, la alte 21 de unităţi de învăţământ.

Viceprimarul Ovidiu Mureşan, şeful AIO Cristian Beltechi, şi directorul adjunct Tunde Benyovszki, le-a prezentat, joi, jurnaliştilor orădeni, stadiul lucrărilor în două din unităţile de învăţământ renovate.

La Grădiniţa 54 de pe strada Aluminei s-au refăcut faţadele şi acoperişul şi a fost modernizat blocul alimentar, valoarea lucrărilor executate de firma Abed Nego fiind de peste 855.000 de lei. "Având în vedere că noul an şcolar va începe de luna viitoare, am primit din partea constructorului promisiunea că lucrările vor fi finalizate până în luna septembrie, deşi conform contractului termenul de execuţie este noiembrie", a declarat Ovidiu Mureşan.

Investiţia de aici este cea mai mare dintre cele făcute anul acesta la grădiniţele orădene, însă se justifică dat fiind că starea clădirii înainte de lucrări lăsa mult de dorit. "Efectiv ploua în interior", a precizat Tunde Benyovszki.

Lucrări serioase se fac şi la Şcoala Gimnazială nr. 16, de pe strada Călugăreni, şcoală construită la începutul anilor 70 şi în care acum învaţă peste 1.100 de elevi. "Se execută lucrări de reparaţii capitale la instalaţia electrică în toate corpurile de clădire, lucrări de amenajări interioare, precum înlocuirea pardoselilor, a tâmplăriei, zugrăveli şi refacerea canalizării exterioare", a precizat viceprimarul Mureşan. Lucrările vor fi finalizate abia în aprilie 2013, însă directorul Mircea Gârba spune că a convenit cu muncitorii că şantierul îi va deranja cât se poate de puţin pe elevi.

Lucrări de reparaţii capitale se fac şi la Şcoala Gimnazială nr. 11, unde acum se reface instalaţia de încălzire în toate cele trei corpuri de clădire.