Cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar 2023-2024, Primăria Oradea anunță că aproape a finalizat lucrările de reparații și investiții în unitățile școlare din municipiu. Numărul școlilor și grădinițelor pentru care Primăria a plătit asemenea lucrări este, însă, destul de mic: doar șapte unități de învățământ.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de municipalitate, șantiere au fost deschise la Grădinița 47, situată în Piața 1 Decembrie nr. 9, și unde încă se execută lucrări de igienizare și finisaje interioare, la Grădinița 17 de pe strada Transilvaniei nr. 21, unde au fost finalizate lucrări de igienizare, reparații și zugrăveli în toate cele trei săli, grupuri sanitare și spații administrative și au fost înlocuite pardoselile din sălile de grupă cu podea laminată, la Grădinița 28 (Aleea Onisifor Ghibu), unde s-au făcut doar igienizări, și la Grădinița 56 (Liszt Ferenc nr. 75), unde doar s-au igienizat două săli și anexele acestora.

Primăria mai anunță că s-au făcut lucrări la Școala Gimnazială Oltea Doamna, situată în Parcul Traian, unde au fost executate finisaje interioare și reparații în patru săli, un grup sanitar și coridor. „În sălile de clasă au fost înlocuite pardoselile existente cu pardoseli din podea laminată și au fost executate lucrări de reparații și zugrăveli”, a transmis municipalitatea.

La Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir au fost executate lucrări de recompartimentare și finisaje interioare, pentru amenajarea unei noi săli de clasă.

Peste vară s-a lucrat și în Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, situat pe str. Aluminei nr. 88, unde în iulie s-a închis proiectul european prin care a fost reabilitat energetic. Din bugetul local s-au făcut lucrări care nu au fost cuprinse în proiect, precum amenajări interioare în clădirea B a liceului, reabilitarea unor săli de clase, grupuri sanitare, laboratoare și coridoare.

„La majoritatea unităților de învățământ, lucrările sunt finalizate în proporție de 90%, iar cele care sunt încă în curs de execuție vor fi gata până la începerea noului an școlar”, a transmis Primăria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!