Reabilitarea tronsonului de 3,4 kilometri al drumului județean DJ 190G, de la ieșirea din localitatea Balc până la limita cu județul Sălaj, a ajuns la un stadiu de execuție a lucrărilor de 20%, a informat, marți, Consiliul Județean Bihor.

Potrivit comunicatului, constructorii de la SC Carier SRL au executat până acum lucrări de pregătire a terenului, de susținere și consolidare (terasamente, stabilizări ale terenului, excavații și evacuări, diguri și lucrări de protecție a malurilor etc.), iar în prezent se lucrează, printre altele, la finalizarea zidurilor de sprijin și la relocarea stâlpilor rețelei electrice.

„Ne propunem ca până la sfârșitul anului 2024 circulația între cele două județe, pe teritoriul comunei Balc, să se desfășoare pe noul drum modernizat. Partea carosabilă a drumului va avea o lățime de 5,5 metri, cu două benzi și acostamente de 0,75 metri fiecare”, a transmis Călin Gal, vicepreședinte al CJ Bihor.

Valoarea contractului de reabilitare a DJ 190G pe tronsonul dintre Balc și limita cu județul Sălaj este de 20,176 milioane lei, cu TVA inclusă, finanțarea fiind asigurată din bugetul administrației județene, iar termenul de execuție este de 13 luni.

Circulația pe acest sector de drum a fost închisă temporar din cauza alunecărilor de teren provocate de precipitațiile abundente din luna decembrie 2023, pentru a nu pune în pericol siguranța participanților la traficul rutier, măsura fiind valabilă până 1 mai 2024. Ruta ocolitoare pentru direcția Camăr (Sălaj) este prin DN 19B - DN 19P, iar pentru direcția Balc prin DN 19P – DN 19B.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!