Parcul Științific și Tehnologic din Oradea, care va furniza servicii de transfer tehnologic în mai multe domenii, de la eco-nano-tehnologii și materiale avansate la comunicații, sănătate și bioeconomie, a ajuns la un grad de execuție de 70%, fiind finalizate structura de rezistență și învelitoarea.

„În prezent se lucrează la compartimentările interioare și la instalațiile electrice și mecanice, iar în luna august vor începe lucrările de amenajări exterioare”, a informat luni Consiliul Județean Bihor.

„Până la sfârșitul anului investiția va fi operațională. Spațiile realizate, echipamentele și dotările vor fi puse la dispoziția firmelor și universitarilor orădeni pentru cercetarea aplicată, inovare, realizarea de prototipuri și îmbunătățirea proceselor de producție. Licitația pentru dotări și aparatură este în derulare, în așa fel încât până la finalul anului să fie livrate și montate în spațiile de lucru”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

În cadrul Parcului Științific și Tehnologic vor fi furnizate servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Clădirea Parcului Științific și Tehnologic are un regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417 mp. Ea va adăposti laboratoare de cercetare și prototipare, laboratoare de cercetare în inteligență artificială și laboratoare de tip Open Lab și Makers Eco-System. La primul etaj va fi construită și o sală de conferințe cu o capacitate de 300 de persoane, iar la exterior va fi amenajată o parcare de 63 de locuri și va fi instalat un rastel pentru biciclete.

Lucrările sunt executate de asocierea firmelor Construcții Erbașu și Abed Nego, valoarea totală a investiției fiind de 39,768 milioane lei, cu TVA inclusă, iar sursa de finanțare fondurile europene din Programul Operațional Regional 2014 - 2020.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!