Primăria Oradea a anunţat că strada Principatelor Unite se închide circulaţiei rutiere, pe porţiunea dintre strada Plevnei şi strada Crişului, în perioada 26 februarie - 19 mai din cauza lucrărilor de ridicare a noului pod peste Crişul Repede, care va primi denumirea podul Centenarului.

"Urmare a lucrărilor executate pentru obiectivul "Construire pod peste râul Crişul Repede între str. Plevnei şi str. Szigligeti Ede", Primăria Oradea anunţă faptul că în perioada 26 februarie - 19 mai 2018, se va închide circulaţia rutieră pe str. Principatelor Unite, între str. Plevnei şi str. Crişului", se precizează în comunicatul municipalităţii.

În aceeaşi informare se arată că, pe lângă avizul Primăriei, există şi un aviz al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru închiderea circulaţiei pe acea porţiune a străzii Principatelor Unite.

Amintim că, în luna ianuarie, din aceleaşi motive, a fost închisă circulaţia şi pe strada Mircea Emilian Chitul în zona intersecţiei cu Szigligeti Ede, tot până pe 19 mai.

Lucrările la noul pod sunt realizate de o asociere formată din firmele Freyrom, Proncons Group, Aquacons şi Electro Excel Green pentru suma de 9,6 milioane lei, care a avut şi sarcina de a dezafecta vechiul pod de la Centrul de Calcul. Lucrările vor fi finalizate până pe 1 Decembrie 2018.