Primăria Oradea a anunţat că joi a fost repus catargul din turnul Primăriei, pe care a fost arborat drapelul naţional, "în urma încheierii lucrărilor de renovare a turnului". "Din 10 ianuarie va fi repus în funcţiune şi ceasul din turn, care a fost şi el supus reparaţiilor. Totodată, va fi înnoită şi instalaţia de sonorizare din turn, reluându-se difuzarea Marşului lui Iancu", se arată în comunicat.

Municipalitatea urmează să facă recepţia lucrărilor de renovare în următoarele două săptămâni, turnul fiind inclus în circuitul turistic al oraşului începând din primăvara anului 2011.

Termenul de predare a lucrărilor a fost stabilit iniţial pe 25 noiembrie, dar acesta s-au prelungit, datorită amenajării unei noi terase destinate circuitului turistic la cota 40 de metri, zonă care a fost inaccesibilă înainte.

Construcţia terasei a dus la apariţia unor lucrări noi, printre care spargerea unor goluri în zidărie pentru amplasarea rampelor scărilor metalice, montarea pe parapeţi a unor plăci din piatră naturală, impermeabilizarea suprafeţelor circulabile şi realizarea unei platforme metalice de la înălţimea căreia ceasornicarul să poată interveni la întreţinerea celor patru cadrane ale orologiului.

Lucrările de reabilitare a turnului Primăriei au fost adjudecate de firma Chintoflor pentru suma de 174.540 lei şi au demarat în cursul lunii mai. Scopul urmărit este de a transforma turnul clădirii într-un obiectiv turistic care să ofere publicului vizitator o panoramă asupra oraşului.