Constructorul a început turnarea stratului de binder pe ultimul tronson al coridorului Nufărul-Cantemir, au transmis marți reprezentanții Primăriei Oradea, urmând ca apoi pe toată întinderea coridorului să fie turnat stratul final, cel de uzură. Din acest motiv, circulația va fi restricționată, treptat, pe anumite porțiuni.

„Constructorul a început turnarea stratului de binder, circulația pe porțiunea respectivă desfăşurându-se pe partea stângă, pe câte o bandă pe sens. Premergător acestor lucrări, s-a așternut un strat de geotextil, iar la final se va turna stratul de uzură”, se arată în informarea trimisă marți de reprezentanții municipalității. 

În același document se arată că „lucrările se vor executa alternativ pe un sens și ulterior pe celălalt sens de circulaţie și nu vor depăși mai mult de jumătate din lăţimea drumului”.

Primăria Oradea amintește că pentru executarea lucrărilor va fi necesară închiderea totală a circulației:

- În etapa 1 se închid cele două benzi de circulație pe sensul de ieșire din Oradea, pe direcția B-dul Cantemir spre str. Nufărului, traficul rutier urmând să se desfășoare pe cele două benzi pe sensul de intrare în Oradea, pe direcția str. Nufărului spre B-dul Cantemir, pe câte o bandă de circulație.

- În etapa a 2-a se vor închide cele două benzi de circulație pe sensul de intrare în Oradea, pe direcția str. Nufărului spre B-dul Cantemir, iar traficul se va desfășura pe cele două benzi de circulație pe sensul de ieșire din Oradea, pe direcția B-dul Cantemir spre str. Nufărului, pe câte o bandă de circulație pe sens.

„În perioada menționată se vor executa următoarele lucrări: ridicare a capacelor la cotă, așternere geocompozit, așternere mixtură asfaltică - strat BAD22.4 și așternere mixtură asfaltică - strat MAS16m”, transmite Primăria. 


Zilele și porțiunile cu trafic închis:

23 august - închidere Tronson 1 - închidere totală a circulației rutiere pe str. Grigore Moisil;
24 august - închidere Tronson 2 - circulația va fi închisă pe str. Morii;
25 august - închidere Tronson 3 - circulația va fi închisă pe str. Ciheiului (partea dreaptă proiect);
26 august - închidere Tronson 4 - circulația va fi închisă pe str. Ciheiului (partea strângă proiect);
29 august - închidere totală a circulației pe str. Ciheiului – str. Nufărului;
30 august - închidere totală a circulației pe str. Constantin Noica – str. Nufărului;
31 august - închidere totală a circulației pe str. Grigore Moisil – str. Nufărului;
1 septembrie - închidere totală a circulației pe str. Morii – str. Nufărului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!