Sistate de luni buni din pricina lipsei finanţării, lucrările pe malul stâng al Crişului Repede, în amonte de Podul Ferdinand, au fost reluate de muncitorii firmei Repcon. Săptămâna trecută şi-au reamenajat şantierul, iar începând din această săptămână vor lucra în forţă.

"S-au alocat 5 milioane de lei pentru lucrări, iar la rectificarea bugetară din iulie sau august aşteptăm să mai primim fonduri", a explicat pentru BIHOREANUL şeful Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Dumitru Voloşeniuc. Banii vin de la Ministerul Apelor şi Pădurilor, condus de bihoreanca Lucia Varga.

Dat fiind că lucrarea mai are nevoie, în total, de 12 milioane de lei, muncitorii se vor ocupa cu prioritate de consolidarea malului în zona parcării Independenţei. "Zona de lângă parcare va fi finalizată în această vară, ca Primăria să poată demara proiectul parcării subterane", a mai spus Voloşeniuc.

Începute în iulie anul trecut, lucrările la amenajarea malului n-au mai primit niciun leu din banii promişi de la stat, constructorul Repcon lucrând luni întregi pe propria cheltuială.