Premierul Ludovic Orban și-a suspendat toate activitățile și întâlnirile fizice programate luni după ce una dintre persoanele alături de care a participat la o emisiune TV săptămâna trecută a fost confirmată pozitiv la testul pentru covid, transmite Guvernul într-un comunicat de presă.

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în același platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus. Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, se arată în comunicat.

Persoana cu care Orban a intrat în contact este Silviu Mănăstire, moderator la B1 TV. Premierul a participat la emisiunea acestuia marţi. 

Silviu Mănăstire a confirmat pentru G4Media.ro că testul său Covid a ieșit pozitiv sâmbătă, 3 octombrie. El a spus că starea sa este bună.

UPDATE: Negativ, dar izolat

Guvernul a anunțat că testul premierului a ieșit negativ, dar Orban va rămâne în carantină încă trei zile.

”Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv. 

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus", se arată în comunicatul de presă transmis de Guvern luni după masa.