Premierul Ludovic Orban i-a răspuns tăios ministrului de Interne, Marcel Vela, să treacă la acţiuni concrete, în urma mesajului publicat pe Facebook, înaintea şedinţei de Guvern de vineri, când le transmitea interlopilor că "suntem cu ochii pe voi".

Vela a publicat pe pagina lui de Facebook o fotografie sugestivă pentru descrierea: "Nu sunt în campanie, nu sunt în concediu şi suntem cu ochii pe toţi cei care încalcă legea. De aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, avem grijă să fiţi cu toţii în siguranţă", a scris el. În urma mesajului, o mulţime de internauţi i-au lăsat comentarii negative, majoritatea reproşându-i că, de fapt, nu își face treaba, fiind pasiv în ceea ce privește lumea interlopă din România. 

„Toți interlopii tremură de frică.Toți șmecherii respectă regulile, de frică. Până și tăierile pădurilor au încetat, datorită ochilor vigilenți ai domnului ministru”, a scris, ironic, o internaută. 

La începutul şedinţei de Guvern de vineri, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Interne, să aibă "toleranţă zero faţă de infracţionalitate", iar acesta i-a răspuns că a înţeles şi a completat: "Suntem cu ochii pe ei", notează G4media.ro.

"Dacă numai vă uitaţi la ei, vă daţi seama... Să fiţi cu altceva pe ei", a replicat premierul Orban, iar ministrul Vela a spus: "Şi cu legea".

Prim-ministrul i-a solicitat în continuare să îi schimbe "fără menajamente" pe şefii de poliţie care nu iau măsuri împotriva reţelelor infracţionale.

Un mesaj similar a transmis Vela şi săptămâna trecută, prin care încuraja românii să aibă încredere în instituţiile statului cu atribuţii în combaterea criminalităţii, despre care susţinea că lucrează împreună pentru a-şi face datoria. În finalul declaraţiei de presă a transmis același mesaj pentru "clanuri, interlopi şi răufăcători: Suntem cu ochii pe voi!".

Mesajul a venit în plin scandal legat de cazul uciderii liderului clanului Duduienilor, Emi Pian, poliţia fiind acuzată de prea multă pasivitate şi chiar bunăvoinţă în legătură cu interlopii.

Dialogul dintre Ludovic Orban și Marcel Vela: