Coridoarele Arenei Antonio Alexe găzduiesc, vineri, bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, unde 68 de firme caută, în total, peste 1.200 de angajaţi.

Cele mai multe dintre job-urile etalate sunt pentru meseriaşi. De pildă, Instal Termo Casa caută dulgheri, fierari betonişti şi zidari, Turnătorie Iberica are nevoie de electricieni, sculer matriţeri şi strungari, iar Euroam Industries de stivuitorişti, frezori ori vopsitori auto.

De asemenea, sunt prezente la burse companiile mari precum Nidec, Celestica ori Plexus Services, unde se caută şi angajaţi cu studii superioare, precum ingineri, analişti financiari ori manageri de proiecte. "Peste 150 din locurile de muncă sunt pentru absolvenţii de studii superioare", a explicat directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba.

De altfel, Celestica România este compania cu cea mai mare ofertă la târg: 89 de joburi, de la administrator baze de date la inginer producţie, magazioner, planificatoriori tehnician electronică.

Surprinzător pentru organizatori a fost numărul mare de participanţi la debutul evenimentului. "Ce ne bucură este o prezenţă foarte bună: în prima oră, peste 500 de persoane ne-au vizitat. O parte sunt persoane în evidenţele noastre, o altă parte sunt persoane care îşi caută un alt loc de muncă faţă de ceea ce au la ora actuală", a precizat Békési. De alt

Pentru că scopul bursei este şi consilierea bihorenilor în găsirea de locuri de muncă, şomerii în evidenţele AJOFM Bihor au primit, la intrarea la târg, o fişă de vizitare. "I-am rugat să-şi aleagă locurile de muncă dorite, să viziteze acel angajator şi să ne dea un feedback privind acea vizită. Vine la standul nostru şi poartă o discuţie cu colegii mei", a spus şeful AJOFM Bihor. Astfel, angajaţii Agenţiei vor să afle dacă şomerii reuşesc sau nu să se angajeze, iar dacă nu, din ce motive.

Bursa a rămas deschisă până la ora 15, iar participarea a fost gratuită, atât pentru bihoreni, cât şi pentru firmele angajatoare.

UPDATE:

Potrivit directorului Békési Csaba, bilanţul târgului arată că, în total, angajatorii au şinut 2.494 de interviuri şi au selectat 483 de persoane pentru interviul final sau chiar pentru angajare.