Cea de-a 11-a ediţie a Balului Lions s-a desfăşurat sâmbătă seară, la restaurantul hotelului President din Băile Felix, reunind circa 200 de invitaţi, din toate domeniile: oameni de afaceri, politicieni, funcţionari, medici, magistraţi, artişti ori şefi de instituţii.

Printre participanţi s-au numărat prefectul Gavrilă Ghilea, viceprimarul Gheorghe Carp, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Gheorghe Bumbu, dar şi managerul Spitalului Judeţean Carmen Pantiş, medicul Amorin Popa, şeful Clinicii de Diabetologie, ori Călin Mocan, şeful Gărzii de Mediu Bihor.

La intrare, doamnele şi domnişoarele au fost întâmpinate de preşedintele Clubului Lions Oradea, Marius Rotar, cu un trandafir roşu, după care, într-o atmosferă plină de eleganţă, cei prezenţi s-au bucurat de momente de dans, muzică live, dar şi de tombole cu premii constând în weekenduri romantice la munte sau în străinătate ori telefoane de tip blackberry. Totodată, invitaţii au putut intra în posesia a tot felul de produse, de la o poşetă creată de designerul Mihai Albu, până la opere de artă scoase la mezat de organizatori.

Cea de-a 11-a ediţie a Balului Lions a fost organizată sub sloganul "Dacă oamenii ar înceta să se ajute între ei, ar dispărea de pe pământ" (Sir Walter Scott) şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru o amplă serie de iniţiative reunite sub titlul "Proiecte pentru suflet 2011".

"Ne propunem atragerea de fonduri pentru o amplă serie de proiecte, atât social-umanitare - cum ar fi bursele sociale, a treia ediţie a Tabarei pentru copii diabetici, continuarea proiectului vizând clinica stomatologică (n.r. de la Facultatea de Medicină şi Famacie) - dar şi încurajarea talentelor locale - vizând bursele de merit, participarea Grupului Vivere la Concursul Mamaia copiilor", se arată într-un comunicat al "leilor" orădeni.

Un bilanţ al fondurilor strânse va fi făcut public cel mai probabil în cursul zilei de luni.