O nouă expoziție de fotografie va fi vernisată la Oradea, pe 17 octombrie, la ora 17.30, la Varadinum Indoor Gallery din incinta Filarmonicii de Stat.

Sub titlul „Fotografia daneză de ieri și de azi”, evenimentul marchează o colaborare între Asociația Artiștilor Fotografi din România (AAFR) și Selskabet For Dansk Fotografi (SDF) din Danemarca.

Expoziția aduce în prim-plan o selecție de 31 de fotografii realizate de artiști danezi în 1983 și aflate în arhiva AAFR. Fotografiile sunt alb-negru și color, au teme precum peisaj, arhitectură, eseu sau portret și s-au păstrat în bune condiții.

În plus, vor fi prezentate ale 31 de lucrări realizate în acest an de artiști fotografi danezi, într-un concurs național făcut de asociația SDF la invitația omologilor români.

A rezultat astfel o interesantă expoziție de artă fotografică, pregătită cu grijă de Ovi D. Pop, cunoscutul președinte al Varadinum Foto Club Oradea România.

La vernisaj va fi prezent Eugen Negrea, președintele AAFR, alături de alți membri ai conducerii clubului. Pentru pasionații de artă fotografică este o bună ocazie de a descoperi diversitatea și profunzimea fotografiei daneze și de a reflecta asupra importanței arhivelor istorice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!