Pe malul drept al Peţei, în zona străzii Făgăraşului din cartierul Cantemir, plimbarea este o desfătare. Iarba de un verde fraged şi copacii înfloriţi creează un peisaj romantic. Când îşi îndreaptă însă privirea spre malul stâng, orădenii sunt rapid dezamăgiţi.

Porţiunea delimitată de depoul de tramvaie al OTL este doldora de bălării şi mizerii, semn că aici nu s-a făcut curăţenie de prea mult timp. Buruieni uscate, crengi tăiate, pungi şi PET-uri zac peste tot. „Am făcut sesizări la Primărie şi la Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, dar degeaba. Nimeni n-a luat măsuri”, reclamă o femeie care locuieşte în zonă.

Deşi locul năpădit de mizerie se află lângă depou, reprezentanţii OTL spun că taluzul nu este în grija lor. „În trecut, noi am mai făcut curăţenie, dar voluntar, căci terenul nostru se termină la gardul depoului”, spune directorul OTL, Viorel Pop.

Curăţenia în zonă este în sarcina Primăriei, întrucât ABA Crişuri are în responsabilitate doar cursul de apă. Doar că municipalitatea nu a cuprins-o în programul de salubrizare al operatorului RER Vest, care face curăţenie doar pe malul drept al Peţei. „Am trimis o echipă să verifice cele semnalate şi vom lua măsuri de igienizare”, promite viceprimarul Florin Birta.