Primăria Oradea a anunţat, miercuri, că în perioada 1- 31 martie, SPCLEP Oradea prin Biroul de Evidenţă a Persoanelor dă startul campaniei "Martie - Luna identităţii în Oradea", în cadrul căreia cetăţenii neglijenţi cu documentele de identitate îşi vor putea pune actele în ordine, fără consecinţe neplăcute.

"În această perioadă, constatarea faptelor ce constituie contravenţie la regimul actelor de identitate se sancţionează doar cu avertisment", arată comunicatul.

"Luna identităţii" se află la cea de a treia ediţie şi îşi propune să reducă numărul persoanelor a căror acte de identitate sunt expirate, atrăgând totodată atenţia cetăţenilor să-şi verifice documentele şi să nu amâne să le înlocuiască, în cazul în care au expirat.

Anul trecut, mii de orădeni au profitat de ocazia de a-şi înnoi buletinele fără a fi amendaţi. Cu acel prilej, Biroul de Evidenţă a Persoanelor a pus în legalitate inclusiv un orădean al cărui act de identitate era expirat din anul 1994.

În luna martie, programul de lucru cu publicul al Biroului de Evidenţă a Persoanelor se va prelungi, astfel: Luni, Marţi, Miercuri şi Vineri: 8:00 - 17:00; Joi: 8:00 - 18:00; Sâmbătă: 8:00 - 12:00.