Vremea se menţine extrem de caldă în România. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de caniculă, cu temperaturi maxime de 39 de grade, care acoperă mai multe judeţe ale ţării, inclusiv Bihorul. 

Codul galben emis de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabil în perioada 28-31 iulie. 

"În intervalul menţionat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În regiunile vestice, sudice şi local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 şi 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade", se arată în avertizarea meteorologilor. 

Pe de altă parte, în mai multe judeţe din sudul ţării vor fi călduri şi mai mari, ANM emiţând o avertizare de cod portocaliu de caniculă şi val de căldură persistent pentru Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul Bucureşti şi în sudul judeţului Caraş – Severin, valabilă în perioada 29-31 iulie. 

"Pe parcursul zilelor de joi, vineri şi sâmbătă (29, 30 şi 31 iulie) în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul Bucureşti şi în sudul judeţului Caraş - Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade", se arată în informarea ANM.

În zilele de 1 şi 2 august valul de căldură va persista în regiunile sudice şi sud-estice, unde disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

Pe de altă parte, România se va confrunta şi cu instabilitate atmosferică.

De asemenea, deasupra României ar urma să ajungă şi un nor de praf saharian. "Întotdeauna când e val de căldură tropicală, acesta vine şi cu praf saharian. Vom vedea zone, cu siguranţă acolo unde vor fi ploi e posibil să avem şi depuneri la nivelul solului şi al suprrafeţelor, maşini sau alte obiecte", a spus, la Digi 24, Elena Mateescu, director ANM.