Liceul Don Orione dedică luna mai colaborării dintre profesori, elevi şi părinţi, pregătind mai multe evenimente la care vor participa toţi aceştia, cu scopul de a închega relaţiile dintre ei.

Printre altele, la şcoală se vor ţine ore de dirigenţie la care vor participa şi părinţii şi workshop-uri pentru elevi şi părinţi. De pildă, unul dintre ele, programat pentru 24 mai de la ora 17, se intitulează "Vorbe spuse copilului meu". La acest atlier, părinţii vor afla care sunt cele mai eficiente mijloace de comunicare în relaţia cu propriul copil şi sunt invitaţi să participe toţi părinţii elevilor acestei şcoli.

Şirul de activităţi se va fi încheia pe 8 iunie, când va avea loc o piesă de teatru în aer liber, intitulată "Sofia a ales!", al cărei scenariu şi distribuţie vor fi asigurate de către elevi, părinţi, studenţi şi cadre didactice. "Tinerii sunt comoara cea mai de preţ a familiei şi a societăţii. După modelul în care sunt educaţi şi mediul în care cresc, ei vor fi soarele sau furtuna zilei de mâine. Prin această campanie dorim să ne asigurăm de faptul că ei vor fi soarele societăţii noastre!" a declarat directorul Liceului "Don Orione", prof. Alexandru Stoica.

Campania "Şcoală-Familie-Comunitate" se derulează în parteneriat cu Teatrul "Regina Maria" Oradea, Primăria, Departamentul de Psihologie al Universităţii din Oradea, Centrul Cultural Italian din Oradea şi Asociaţia TopFormalis.