Luna octombrie aduce la Teatrul Regina Maria din Oradea un program variat de spectacole, perfect pentru iubitorii de teatru. Publicul este invitat să participe la nouă reprezentaţii, dintre care o premieră a trupei Arcadia şi un spectacol invitat. De asemenea revine pe scenă spectacolul Gâlcevile din Chioggia, care se va juca la Sala Mare, şi Creştini, care va avea loc în cadrul Oradea FestiFall, iar curioşii sunt aşteptaţi la Ziua porţilor deschise.

Reprezentaţiile Trupei „Iosif Vulcan” încep duminică, 13 octombrie, cu spectacolul cu intrare liberă „Creştini”, de Lucas Hnath, în regia lui Radu Iacoban. Piesa se va juca de la ora 19, la Sinagoga Neologă Zion, în cadrul Oradea FestiFall.

Următoarea zi, luni, 14 octombrie, de la ora 19, revine la Sala Mare a TRM spectacolul „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, regizat de Şerban Borda, iar marţi, 15 octombrie, tot de la ora 19, spectatorii sunt invitaţi să se amuze cu „Ofertă atractivă”, o comedie de Anton Fink, regizată de Elvira Rîmbu, care explorează dinamica unui cuplu în căutarea de soluţii creative pentru a-şi revitaliza mariajul.

La Sala Transilvania va avea loc miercuri, 16 octombrie, de la ora 19, cu intrare gratuită, spectacolul invitat de la Teatrul Odeon „Eu sunt Luli”, de Cristina Bilciu, care aduce în prim-plan obstacolele cu care se confruntă persoanele cu nevoie speciale.

Joi, 17 octombrie, de ora 19, pe scena mare a teatrului va avea loc spectacolul „Poeţi vechi şi noi”, un recital de poezie alături de actorul Sebastian Lupu.

Program spectacole Teatrul Regina Maria Oradea

Programul continuă joi, 24 octombrie, de la ora 19, cu „Cyrano de Bergerac”, de Martin Crimp, adaptare liberă după piesa lui Edmond Rostand, în regia lui Horia Suru, care se va juca la Sala Mare. Finalul lunii octombrie aduce două alte spectacole: „Genul acuzativ”, de Mimi Brănescu, pe 29 octombrie, şi „Fiul”, de Florian Zeller, regizat de Bobi Pricop, pe 31 octombrie, ambele de la ora 19, la Sala Transilvania.

De asemenea, pentru cei mici Trupa Arcadia va prezenta duminică, 6 octombrie, de la ora 11, spectacolul „Muzicanţii din Bremen”, în regia lui Ciprian Huţanu, iar pe 19 şi 26 octombrie, tot de la ora 11, va avea loc premiera „O rază de soare”, de Al. T. Popescu, regizat de Toma Hogea, o poveste despre prietenia dintre o balerină de porţelan şi un şoricel.

Program spectacole Teatrul Regina Maria Oradea

În culisele teatrului

Pe lângă spectacolele de teatru, sâmbătă, 5 octombrie, Teatrul Regina Maria organizează Ziua Porţilor Deschise, un eveniment care, printre altele, le va oferi iubitorilor de teatru ocazia să descopere culisele instituţiei şi de a se bucura de ateliere, poveşti din viaţa de actor şi un spectacol de improvizaţie.

De-a lungul zilei vizitatorii vor putea explora clădirea teatrului printr-o serie de tururi ghidate. Pentru cei mici, programul include două tururi ghidate, unul la ora 10 şi altul la ora 11, ambele având ca invitaţi personaje îndrăgite din spectacole. 

Pentru cei mari, vizitele continuă pe parcursul zilei, cu invitaţi speciali din lumea teatrului. La ora 12, criticul Elisabeta Pop şi actorul Eugen Ţugulea vor povesti despre istoria teatrului, iar de la ora 13, Petre Ghimbăşan şi Mirela Niţă Lupu vor dezvălui secrete din viaţa de actor.

O altă surpriză pregătită pentru public este atelierul interactiv „Joc şi joacă: InfiniTeatric”, coordonat de actorii Cosmin Petruţ, Carina Bunea şi Mirela Niţă Lupu, care va avea două sesiuni, la ora 15 şi 16. 

Finalul zilei aduce, de la ora 17, pe scena Sălii Mari, o lectură participativă din "Five o’clock" de I.L. Caragiale, coordonată de Denisa Irina Vlad, iar de la ora 19, publicul va fi invitat să participe la un spectacol de improvizaţie, TRMimpro, care promite să aducă multe zâmbete şi voie bună.

De menţionat că evenimentul este cu intrare liberă, însă este necesară o programare în prealabil, la numărul de telefon disponibil pe afiş, iar programul complet este disponibil AICI.

Ziua Porţilor Deschise Teatrul Regina Maria din Oradea

Actorii, la festival!

Totodată, în următoarea perioadă actorii trupei "Iosif Vulcan" sunt invitaţi cu spectacolul Rabbit Hole în cadrul evenimentului "Zilele teatrului german", organizat de Teatrul German de Stat din Timişoara.

De asemenea, cu spectacolul „Cyrano de Bergerac” vor participa şi la două dintre cele mai importante festivaluri de profil din ţară: Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti și Festivalul Internaţional de Teatru Clasic de la Arad. 

Actorii trupei Arcadia vor fi prezenţi în luna octombrie la Festivalul Internaţional de Animaţie "Sub bagheta lui MERLIN", organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret "Merlin" din Timişoara, cu spectacolul „Muzicanţii din Bremen”.

Biletele pentru spectacole pot fi achiziţionate online, de pe site-ul Eventim.ro sau de la Agenţia de bilete a teatrului. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!