Direcţia Silvică Bihor a tras linie după "Luna plantării arborilor", în care pădurarii, ajutaţi de voluntari, au sădit puieţi în pădurile din judeţ.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, în cele 30 de zile, în Bihor s-au regenerat 276 de hectare de păduri, reprezentând 99% din obiectivul stabilit de instituţie pentru acest an, adică 278 de hectare.

Din totalul celor 276 de hectare, cea mai mare parte – 240 – au fost regenerări naturale, iar 36 de hectare au fost împădurite cu ajutorul voluntarilor. "Au mai rămas de realizat câteva hectare de împăduriri în zona de munte unde nu s-a putut interveni până la această dată, datorită condiţiilor meteo improprii (stratul de zăpadă persistă). Estimăm pentru finele campaniei de regenerare din primăvara 2017, o depăşire a programului de împădurire cu circa 4 ha", se mai arată în comunicat.

Elevi, profesori şi angajaţi ai unor companii au sădit puieţi în raza ocoalelor silvice Aleşd, Oradea, Sudrigiu şi Tinca, acesta fiind, potrivit DS Bihor, "unul dintre cei mai prolifici ani în astfel de acţiuni din ultima perioadă".