Direcţia Silvică Bihor a dat startul plantărilor de primăvară luni, în şantierul de împădurire de la Hidişel.

Sub genericul "Luna plantării arborilor", inginerii silvici vor să regenereze o suprafaţă de 550,53 hectare din care 377,12 ha regenerări naturale şi 173,41 ha împăduriri. În plus, o suprafaţă de 377 ha va fi regenerată natural, iar pe alte 36 de hectare, unde s-au făcut plantări în anii trecuţi, se vor face completări.

"Pentru realizarea acestui program se vor utiliza peste 1 milion bucăţi puieţi forestieri din 18 specii diferite", se arată într-un comunicat transmis marţi de Direcţie.

Individual pe ocoale silvice, programul de regenerare din această primăvară este destul de variat ca suprafaţă. Între ocoalele cu suprafeţele cele mai mari se numără Sudrigiu (281 ha), Remeţi (92 ha) sau Beiuş (50 ha). Suprafeţe mai mici vor regenera ocoalele de la Dobreşti (4,3 ha), Aleşd (9 ha) ori Marghita (16,68 ha).

"Harta interactivă a tuturor şantierelor de împăduriri din fondul forestier de stat administrat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva poate fi consultată la următoarea adresă de internet: https://bit.ly/3cyWeIs", a mai transmis Direcţia Silvică.

Pe de altă parte, Direcţia a anunţat că, din motive de profilaxie pentru COVID-19, Direcţia nu va organiza acţiuni de împădurire cu voluntarii, nici simpozioane, conferinţe sau drumeţii.