Direcţia Silvică Bihor a prezentat un bilanţ al primelor două săptămâni din Luna plantării arborilor, arătând că în pădurile din judeţ au fost sădiţi, cu ajutorul elevilor, peste o mie de copaci.

Peste 200 de puieţi forestieri de foioase au fost plantaţi în raza Ocolului Silvic Tinca, în cantonul Râpa, pe o suprafaţă de 1,2 hectare. La această acţiune au participat 17 elevi de clasa a IX-a, de la Liceul Teoretic "Nicolae Jiga" din Tinca, însoţiţi de profesoara Viorica Madear.

În raza Ocolului Silvic Oradea, la Hidişel, au fost plantaţi peste 700 de goruni, muncind la sădirea lor 17 elevi de gimnaziu de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul", însoţiţi de profesorii Liviu Bochiş, Carmen Filip şi Tunde Szucs, respectiv 27 elevi din clasa a VI-a D de la Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna", alături de profesoarele Patricia Faur şi Mihaela Biriş.

De asemenea, în raza Ocolului Silvic Aleşd, elevii 15 elevi din clasa pregătitoare de la Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" din Aleşd au participat, în mijlocul naturii, la o lecţie interactivă intitulată "De ce să iubim pădurea". Cu acest prilej, silvicultorii şi elevii au plantat câteva sute de puieţi forestieri de Duglas.

Pe de altă parte, Direcţia Silvică a anunţat că pregăteşte puieţii forestieri pentru primăriile care au pădurile în administrarea D.S. Bihor şi au cerut puieţi pentru plantări. "Până în prezent avem solicitări pentru sponsorizare din partea acestora pentru cantitatea de 12.730 bucăţi puieţi din specia Stejar roşu. Menţionăm că puieţii oferiţi prin sponsorizare sunt pentru amenajare spaţii verzi, aliniamente, etc. şi nu vor putea fi folosiţi în vederea reîmpăduririi terenurilor forestiere de pe care s-a recoltat anterior masă lemnoasă", se arată în comunicatul Direcţiei.

De asemenea, au fost oferiţi, tot gratuit, peste o sută de puieţi la Liceul Ortodox "Ep. R. Ciorogariu", Palatul Copiilor şi Elevilor, Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 53 şi Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 45, toate din Oradea.

"Pentru perioada următoare avem programate şi alte acţiuni de plantare în fond forestier atât în raza O.S. Oradea, în împrejurimile oraşului (zona Hidişel) cât şi la celelalte ocoale din structura Direcţiei Silvice", se mai arată în comunicat.