La Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, femeile sunt la putere. Cel puţin asta pare să dovedească schimbările de la conducerea instituţiei.

La jumătatea lunii iunie, după plecarea fostului director Ovidiu Dăescu pe funcţia de comisar general la Garda Naţională de Mediu, la şefia APM Bihor era instalată, ca director temporar, Manuela Moldovan, până atunci consilier în cadrul serviciului Reglementări din instituţie. O lună mai târziu, însă, Moldovan a fost înlocuită.

"Săptămâna trecută, miercuri, a venit de la Ministerul Mediului o numire pe numele doamnei Sanda Mercea, ca director temporar al instituţiei", a declarat prefectul Claudiu Pop, marţi, pentru BIHOREANUL.

Surprinzătoarea decizie a ministrului n-a fost justificată în niciun fel, dar nici n-a fost anunţată public de Prefectură ori de APM Bihor.

Manuela Moldovan şi-a reluat postul din cadrul serviciului Reglementări, iar colega sa de la Serviciul de Implementare Politici de Mediu, Sanda Mercea, i-a luat locul de director temporar, până la organizarea unui concurs.