Luni, de la ora 11, va avea loc la Casa Fotbalului din Capitală mult aşteptata şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în care se vor adopta modificări ale Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice. Direct interesată este şi echipa orădeană FC Bihor, căreia, cu toate că şi-a obţinut pe teren dreptul de a evolua în prima ligă începând cu ediţia viitoare de campionat, i-a fost refuzată acordarea licenţei pentru primul eşalon.

Oficialii, jucătorii şi suporterii echipei "roş-albastre" orădene aşteaptă acum cu sufletul la gură o măsură favorabilă, care să le permită bihorenilor ca din luna iulie să guste din fotbalul de prim nivel naţional.

Înaintea şedinţei, părerile sunt împărţite, în ceea ce priveşte hotărârea pe care o va da Comitetul Executiv. Cert este că aşteptarea deciziei finale îi ţine în tensiune pe fanii formaţiei bihorene, având în vedere că la şedinţa Comitetului Executiv al FRF va fi prezent şi Andrea Traverso, directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair-Play-ul Financiar.

De şedinţă mai sunt direct interesate şi echipele FC Timişoara, Gloria Bistriţa, CS Mioveni, Voinţa Sibiu, dar şi Săgeata Năvodari care, în mod surprinzător, a primit, la apel, licenţă pentru Liga 1.

Toate aceste echipe aşteaptă să afle că din luna iulie vor evolua în liga I, unele pentru că, pe teren, şi-au câştigat acest drept, altele pentru că aşteaptă măsurile de punere în practică a deciziilor de a nu se acorda licenţa cluburilor FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor.

În funcţie de hotărârile luate de Comitetul Executiv, se va putea spune cu o precizie mai mare în ce eşalon vor evolua aceste formaţii, cu toate că stabilirea componenţei celor trei ligi se va face de-abia în şedinţa de pe 4 iulie.

În jurul orei 12, Andrea Traverso şi Viorel Duru (Directorul de Licenţiere al FRF) vor susţine o conferinţă de presă pentru a prezenta noutăţile.