Concurenţă

La sfârşitul turului de campionat în competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, Liga a IV-a Team Sport şi Liga a V-a (fostul Campionat Judeţean), preşedintele AJF, Valer Vancea, a ţinut să aprecieze lupta pe care au dus-o echipele din prima parte a clasamentului. "A fost o luptă destul de strânsă, mult mai strânsă decât în ediţiile trecute. Diferenţa de puncte între primele clasate este foarte apropiată şi sunt 4 sau 5 echipe care luptă cu şanse reale pentru primul loc", a declarat preşedintele AJF.

După ce a condus în clasament în marea majoritate a etapelor din tur, în ultima rundă, formaţia Crişul Sântandrei s-a văzut întrecută de Tricolorul Alparea.

Pe locul al III-lea se află formaţia din Paleu, CS Kinder, în timp ce surpriza turului de campionat o constituie echipa din Avram Iancu, "formaţie care era retrogradată, dar prin promovarea în Liga a III-a a celor de la Unirea Valea lui Mihai a fost reprimită în competiţie şi care, acum, a avut un parcurs bun de campionat", după cum susţine Vancea.

Pe o poziţie fruntaşă se află şi Crişul Aleşd, o altă grupare care aspiră la promovare. "Tricolorul Alparea, Crişul Sântandrei, CS Kinder şi Crişul Aleşd doresc să promoveze, în timp ce echipa din Avram Iancu nu şi-a manifestat această dorinţă deocamdată", a mai declarat preşedintele AJF, cu referire la şansele de promovare ale formaţiilor din Liga a IV-a Team Sport.

Să se respecte regulamentul

În ceea ce priveşte eşalonul al doilea al competiţiilor organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, Campionatul Judeţean, şeful asociaţiei a ţinut să aprecieze parcursul din tur al echipelor Viitorul Marghita şi FC Hidişel, care sunt lideri în Seria I, respectiv în Seria a III-a, ambele cu punctaj maxim.

În Seria a II-a a competiţiei lider este Olimpia Salonta, în timp ce în cea de-a treia serie, trebuie precizat că două echipe au abandonat lupta şi s-au retras din campionat. Este vorba despre formaţiile din Mizieş şi Nucet.

Referitor la problemele de disciplină din acest campionat, Valer Vancea a ţinut să precizeze că "este un regulament care trebuie respectat" şi, de asemenea, s-a arătat deranjat de comportamentul unor tehnicieni. "Mă deranjează atitudinea unor antrenori, care vin la comisie (Comisia de Disciplină) de 2-3 ori pe tur, fiind cei mai suspendaţi antrenori", a mai ţinut să puncteze şeful AJF-ului.

În ce priveşte problemele de indisciplină ale Campionatului Judeţean, Vancea a amintit că "au fost meciuri la care au fost loviţi arbitrii, au fost, de asemenea, meciuri cu antrenori excluşi de pe bancă, precum şi partide cu neprezentări. Am avut de a face cu echipe care nu puteau alinia un prim 11, se prezentau în 10 sau chiar 8 sau 7 jucători numai".

El a mai enumerat şi echipele care nu reuşesc să ţină pasul cu Liga a V-a. Acestea sunt formaţiile din Brusturi (care pe lângă faptul că se confruntă cu diverse probleme de disciplină, poate alinia doar 7 sau 8 jucători), Căbeşti (tot cu 7 jucători doar), Batăr (echipă care nu reuşeşte să asigure asistenţa medicală necesară la jocuri, dar care are şi probleme de indisciplină) şi Bayern Oradea (cu probleme de indisciplină).