Weekendul şi ninsoarea, aşa pare a se manifesta iarna la Oradea. Nu bine se apropiau muncitorii RER Ecologic Service de finişul curăţării străzilor de zăpada căzută în weekendul precedent, că oraşul are pe cap o nouă ninsoare.

De duminică seară, de la ora 21, utilajele RER au ieşit iar pe străzi. "Am împrăştiat material antiderapant solid şi lichid prin tot oraşul, o trecere, iar la ora 4 dimineaţa am reluat această activitate", a declarat pentru BIHOREANUL directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban.

Luni, după ce ninsoarea a dat semne că reîncepe, utilajele au ieşit din nou pe străzi. "În prezent, şase utilaje împrăştie material antiderapant solid, iar două lichid. Se acţionează pe toate străzile, dar cu precădere pe cele din zona centrală şi arterele mari", a precizat Ban.

De asemenea, angajaţii RER continuă curăţarea mormanelor de zăpadă adunate pe marginea străzilor de la ninsoarea din primul weekend din februarie.

"Degajarea carosabilului de zăpadă a început lunea trecută, însă de vineri până duminică s-a făcut non-stop, în schimburi permanente", a mai spus responsabilul RER. Potrivit acestuia, muncitorii au lucrat cu precădere pe timp de noapte, când străzile în lucru au fost şi închise, pentru a nu încurca traficul. Astfel, s-a reuşit curăţarea mai multor străzi, cu precădere din zona centrală, precum Primăriei, Iuliu Maniu, Roman Ciorogariu.

Luni, în timpul zilei, alte două utilaje lucrează la încărcarea zăpezii, iar patru la transportul ei, urmând ca pe timp de noapte numărul lor să se suplimenteze.