Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc pe 6 ianuarie Botezul Domnului sau Boboteaza, cum este numită popular.

La Biserica cu Lună, slujba de sfinţire a agheasmei mari a început cu puţin înainte de ora prânzului când soborul de şase preoţi condus de parohul Teodor Cristea a ieşit în faţa lăcaşului, urmat şi de ceilalţi credincioşi care s-au dus şi la Liturghia de duminică. În ciuda frigului şi vântului aspru, circa 400 de orădeni au asistat la sfinţirea apei, aşteptând cu flacoanele în mână momentul în care vor putea să o şi ia acasă.

Imediat ce preoţii au terminat slujba, cei prezenţi s-au şi îmbulzit spre bidoanele pline cu sute de litri de apă. Deşi era evident că agheasma va ajunge pentru toată lumea, orădenii s-au înghesuit şi de această dată, încercând să nu stea prea mult la coadă.

În mulţime se puteau auzi comentarii din partea celor nemulţumiţi că alţii s-au băgat în faţa lor. Pentru mulţi, aşteptarea nu a fost scurtă. Asta şi pentru că unii dintre orădenii care s-au dus la Biserica cu Lună s-au dotat cu două ori chiar trei flacoane mari. În paralel, în faţa bisericii, preoţii le-au dat credincioşilor să sărute crucea şi câte un fir de busuioc, pe care să-l pună în casă.

Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici. Potrivit scrierilor, Mântuitorul Iisus Hristos a fost botezat şi făcut cunoscut lumii în această zi.

Se crede că agheasma mare care se duce acasă de la Bobotează purifică sufletele credincioşilor şi îi fereşte de boli. Apa se bea timp de opt zile în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. După 14 ianuarie, aceasta se păstrează într-un recipient curat, cu un fir de busuioc, lângă icoana din casă.