Tribunalul Bihor a constatat nulitatea parţială a contractului de vânzare-cumpărare a corpului B din imobilul din strada Pictor Nicolae Grigorescu nr. 1, Oradea, în care au funcționat Hotelul şi Băile Rimanóczy şi fosta cafenea Royal, încheiat de UniCredit Bank cu SC Remaxa Imobiliare SRL.

Informaţia a fost făcută publică, vineri, printr-un comunicat transmis de Consiliul Judeţean Bihor.

"Tribunalul Bihor a admis acţiunea formulată de Consiliul Judeţean Bihor în contradictoriu cu pârâţii UniCredit Bank şi SC Remaxa Imobiliare SRL, constatând nulitatea parţială a contractului de vânzare-cumpărare încheiat între bancă şi societatea comercială referitoare la corpul B din imobilul monument istoric, fost Hotel şi Băi Rimanóczy şi fosta cafenea Royal, situat în municipiul Oradea, strada Pictor Nicolae Grigorescu nr. 1", se arată în informare.

Reprezentanţii CJ Bihor mai precizează că instituţia a decis acţionarea în instanţă a băncii UniCredit Bank şi societăţii Remaxa Imobiliare SRL după ce prin Hotărârea nr. 36 a Consiliului Judeţean Bihor din 3 martie 2017 a decis exercitarea dreptului de preempţiune prevăzută de lege asupra imobilului monument istoric şi cumpărarea corpului de clădire la preţul de 310.000 de euro, ofertat de bancă.

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată în 30 de zile de la primirea comunicării.

Amintim că banca a "împachetat" imobilul într-o ofertă comună cu altele din Alba-Iulia, Salonta şi Târgu-Mureş, probabil tocmai pentru a evita o implicare a autorităţilor în această vânzare, căci, legal, CJ Bihor nu poate să-şi exprime dreptul de preemţiune asupra unor clădiri din alte judeţe.

Consiliul Judeţean şi-a exprimat dreptul de preemţiune doar asupra imobilului din Oradea, însă reprezentanţii băncii au susţinut că acest lucru s-a întâmplat tardiv şi a procedat la vânzarea pachetului de imobile.