Orădeanul a început furibund meciul cu slovacul, cu o serie de pumni în figura adversarului, dar şi în garda acestuia. Mai agil, longilin, cu o alonjă mai mare, şi mai slab cu 50 de kg, slovacul a eschivat şi l-a trimis pe Sandu la podea printr-o simplă împingere. A fost primul moment crucial al întâlnirii.

Lungu a căzut pe burtă, iar Talarovici a dat cu pumnii din spate, în faţa lui Sandu, care a reuşit să se ridice şi să-i dea apoi o mamă de bătaie lui Rasistlav Talarovici, cu pumni şi chiar două lovituri de genunchi.

Talarovici a fost şmecher. În momentele cheie ale disputei, când era lovit de Lungu, şi-a aruncat de fiecare dată proteza, ca să câştige timp pentru a-şi reveni din loviturile aplicate de Sandu. Slovacul a fost şi penalizat pentru gestul său non-combat, dar degeaba. Şmecheria l-a dus însă până la pauză.

A fost primul meci în care Sandu Lungu a luptat şi repriza a doua.

Slovacul a ştiut ce trebuie să facă. Să-l obosească pe Sandu şi să evite orice luptă la sol unde n-avea nicio şansă. Tactica slovacului a dat roade. Lungu n-a reşit să-l proiecteze la sol iar apoi a dat semne de oboseală. În repriza a doua Sandu a fost prins în colţ de adversar iar arbitrul a oprit lupta consemnând a doua înfrângere din cariera orădeanului.