Zeci de parfumuri, produse cosmetice şi haine aparent de marcă au fost confiscate de jandarmi de la un bărbat care încerca să le vândă în Piaţa 100 din Oradea.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor, vânzătorul a fost depistat duminică, în jurul orei 11.50, în zona pieţei de vechituri, şi nu avea acte de provenienţă pentru marfa sa. „În urma controlului corporal și al bagajelor, s-au găsit un număr de 88 de parfumuri de diferite mărci și gramaje, alături de 32 articole vestimentare inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, a transmis Jandarmeria.

Vânzătorul a recunoscut că a cumpărat produsele de la o persoană necunoscută, cu intenţia de a le vinde mai departe la un preţ mai mare, şi că nu are niciun document justificativ. El este acum cercetat penal pentru infracţiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, conform Legii nr. 84 din 1998.

„Articolele vestimentare au fost ridicate în vederea confiscării și, împreună cu actele de sesizare, au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor”, a mai transmis Inspectoratul de Jandarmi.