Orice victorie trebuie sărbătorită, par să-şi fi spus angajaţii Primăriei Girişu de Criş, care vineri seară au organizat un chef în cinstea celui de-al cincilea mandat câştigat de liberalul Ioan Paşca în fruntea comunei.

Într-o filmare live postată pe Facebook vineri seară, la ora 21.26, de Doina Pop (foto), consilier PNL în comună, se vede cum mai mulţi oameni s-au adunat la căminul cultural din comună. În mijlocul lor se află „vedeta” petrecerii, primarul Ioan Paşca, cel care duminică a obţinut un scor de 58,60%, primind voturile a 1.083 de consăteni.

Cultură de Giriș

Oamenii dansează în cerc, pe manelele cântate de o tânără solistă, şi par că se simt foarte bine. La un moment dat, un petrecăreţ se apropie de cântăreaţă, îi bagă nişte bani în sutien şi îi cere o dedicaţie (secunda 45 în filmare) împotriva duşmanilor politici. „M*** PSD, am vrut de mult să spun asta”, spune ea. „M*** PSD, m*** PSD şi hai cu PNL”, continuă solista, spre bucuria audienţei.

La scurt timp, de tânără se apropie chiar primarul Paşca, îmbrăcat lejer, cu un tricou albastru şi în alb în dungi, care îi dă solistei nişte explicaţii la fel de injurioase, repetate la microfon tot de cântăreaţă: „E prea mult. Numai un pic s-o pupe”. Edilul îi mai dă tinerei şi alte indicaţii, dar aceasta nu le mai repetă.

Imaginile au fost văzute şi de PSD-iştii bihoreni, care, de altfel, le-au semnalat şi BIHOREANULUI, revoltaţi că un edil îşi permite să înjure un partid atât de franc.

„Nu-mi stă în caracter”

Contactat sâmbătă de BIHOREANUL, edilul Ioan Paşca a recunoscut că a chefuit cu colegii din Primărie vineri seară, dar spune că iniţiativa a fost chiar a lor. „Băieţii din Primărie au organizat, să sărbătorim că am câştigat un mandat nou. Ziceau că dacă iese primar PSD, pe toţi îi dă afară, şi s-au bucurat că n-a ieşit. Am sărbătorit acum, c-apoi ne punem pe treabă, patru ani nu mai sărbătorim”, a declarat Paşca. 

Primarul nu îşi aminteşte să îi fi înjurat pe adversarii săi politici. „Nu ştiu, asta eu n-am auzit, sincer să fiu. Au cântat ei ce au cântat acolo, dar nu cred că şi eu, mie nu-mi stă în caracter”, a spus PNL-istul, admiţând însă că nici n-a văzut postarea de pe Facebook făcută de colega sa de partid. Totuşi, după ce BIHOREANUL l-a contactat pe primar, filmarea cu pricina a fost ştearsă de pe reţeaua de socializare. 

În schimb, Paşca a declarat că şi-a oprit colegii de la dedicaţii. „La un moment dat, i-am văzut că-i dau bani domnişoarei care cânta, pe care eu nici n-o cunosc, şi m-am certat cu ei, le-am zis să nu îi tot dea pe bani, că nu-s ei milionari”, a mai zis politicianul.

Slobozi la gură, dar atenți la reguli

Ioan Paşca a precizat şi că regulile de prevenire a îmbolnăvirilor cu Covid-19 au fost respectate: cheful s-a ţinut deopotrivă în cămin şi pe terasa exterioară, iar participanţi au fost „vreo 40”. „Am stat şi înauntru, şi afară, am băut, am fumat, am stat la masă. Ca la petrecere”.

Reglementările în vigoare prevăd că la evenimentele private organizate în spaţii închise pot participa maxim 50 de persoane.