Dansul hip-hop în Oradea s-a conturat la începutul anilor 2000, când Levi Mihuţ şi alţi prieteni de-ai săi au pus bazele primelor cluburi de dans de profil. În 2001, Mihuţ a fondat trupa M&Q, trupă ce avea, în cei opt ani de existenţă, să câştige zeci de trofee şi să fie recunoscută ca una din cele mai bune trupe de dans hip-hop din România.

În 2008, Mihuţ a fondat şi Asociaţia Culturală M&Q, iar în primăvara aceluiaşi an a inaugurat cu fast în Oradea o sală de dans, pe care a apreciat-o inclusiv celebrul dansator Willmark.

"Prin trupa M&Q au trecut, de-a lungul anilor, peste 150 de dansatori, dar mereu a fost o trupă de prestigiu", spune Mihuţ. În vară, când sub egida Asociaţiei funcţionau nouă trupe de dans, Levi spune că a fost înlăturat de pe funcţia de preşedinte al Asociaţiei de către comitetul de conducere. "Aşa au decis, să nu mai fiu preşedinte şi mi-au propus să rămân instructor. Am refuzat", precizează Levi.

Aşa că a decis să părăsească Asociaţia şi trupele, sfătuindu-i pe dansatori să rămână la sala de dans. "Nu am vrut să scot nicio trupă din sală, iar cum eu nu aveam unde să fac antrenamente cu ei, le-am zis să rămână la sală, până mă pun eu pe picioare", spune Mihuţ. El a rămas să mai antreneze doar o parte din trupa Future M&Q.

Numai că, în toamnă, dansatorii au decis să formeze o nouă trupă de dans, BoomBox. "N-a fost scandal, au fost doar nişte probleme", a explicat situaţia, din perspectiva sa, Gabriel Hamersmidt, coordonatorul noii trupe. Hammer, cum îl ştiu dansatorii, e convins că dansatorii vor reuşi să se facă auziţi şi sub numele de BoomBox, motiv pentru care le-a şi pregătit o lansare zgomotoasă, ce a avut loc în seara de Moş Nicolae.

Pe de altă parte, Levi Mihuţ e mai sceptic în ceea ce priveşte succesul BoomBox. "Eu le-am fost coregraf, instructor, eu i-am promovat. Deocamdată, dacă lucrurile le merg bine, sunt din inerţie, din ce am lăsat eu", a spus Levi.

Iar cum el are drepturi asupra brandului M&Q, avându-l înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Levi garantează că anul viitor, M&Q va reapărea pe scena dansului din România. "Nu voi face selecţie, va fi o selecţie naturală. Acum lucrez la o sală din Cantemir, iar dintre cursanţi îi voi alege pe cei care vor fi în trupa M&Q".