O studentă din Cluj apelează la ajutorul bihorenilor, pentru a regăsi un cal de care s-a atașat, la un centru de echitație pe care îl frecventează.

De zile bune, Rebeca Bîlc o caută pe Maya, o iapă din rasa kisber, în vârstă de 11 ani, care pentru ea era mai mult decât un animal. „De 4 ani, între mine și Maya este o legătură aparte. Pentru mine, totul se învârte în jurul ei: husa telefonului meu este cu ea, am aproape 1.000 de poze cu ea, am tablouri cu ea”, a mărturisit tânăra pentru BIHOREANUL.

Când a aflat că centrul de echitație din județul Cluj a vândut-o, Rebeca s-a cutremurat la gândul că iapa ar putea păți ceva rău. „Mi-e tare greu să mă gândesc că poate ajunge pe mâini rele, să fie chinuită sau să fie dusă la abator. Mă gândesc la ce e mai rău”, a spus clujeanca.

A decis că trebuie să o regăsească pe Maya, așa că s-a dus întâi la cumpărătorul care locuiește într-o comună din Cluj, decisă să răscumpere calul. A aflat că bărbatul a vândut-o mai departe unei persoane din Oradea, care de asemenea a înstrăinat-o pe Maya la un târg. „Nu mai am nicio legătură, niciun contact care să mă ducă spre persoana care o deține. De aceea cer ajutorul”, a spus Rebeca. Tânăra a postat fotografii cu calul pe grupurile dedicate animalelor din Cluj și Bihor, doar-doar va putea să dea de persoana care o deține acum.

„Aș face orice, numai să o am iar alături”, a zis clujeanca. Oferă persoanei care o deține pe Maya nu doar prețul cu care a cumpărat-o, ci și o recompensă de 200 de euro. „Este bolnavă cu picioarele. Eu nu o iau pentru niciun câștig, ci pur și simplu să o am aproape și să o îngrijesc”, a mai spus Rebeca.

Studentă în anul II la Asistență Socială și la Asistență Medicală, tânăra beneficiază de o bursă medicală, din cauza unei afecțiuni de care suferă, și din acești bani este dispusă să plătească pentru Maya. „Poate pare că exagerez, dar credeți-mă că e greu. În fiecare moment sunt cu gândul la ea, nu mă mai pot concentra la școală, adorm cu ea în gând, mă trezesc tot cu ea acolo”, a mai spus clujeanca.

Cei care au informații despre Maya sau actualul ei proprietar o pot suna pe Rebeca Bîlc la numărul de telefon 0770-421.582.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!